‘Ik denk dat Mbappé naar Real gaat’

13 april 2021 - 10:16

Zoals Jaron het zo mooi verwoordde: ”Met een Clasico is een voetbalweekend eigenlijk al compleet.” Dat neemt niet weg dat deze week ook vol andere heerlijke buitenlandse potjes zat. In deze aflevering van FC Buitenland bespreken Jaron Blonk, Quincy Richardson en Martijn van Zijtveld onder meer La Liga, Serie A en Quincy’s grote liefde United. Ook Ihattaren komt aan bod: Quincy ziet de 19-jarige PSV’er wel bij Arsenal spelen.

Één minuut kreeg Quincy, daarna moest hij ophouden over United. Uiteraard was dit een positieve minuut over The Red Devils: “We hebben wraak genomen op Mourinho.” Ook Tottenhams Harry Kane werd besproken. “Dat die weggaat lijkt me wel duidelijk”, aldus Martijn. Niet geheel verassend vindt Quincy dat de HurriKane naar United moet komen, zoals Van Persie in 2012: “Kane heeft een Van Persie-tje: hij is aan, maar zijn team niet.” Naast Kane, werden mogelijke transfers van topspits Håland en snelheidsduivel Mbappé besproken. Jaron speculeert: “Ik denk dat Mbappé naar Real Madrid gaat, en ik vind Håland en City een logische match.”

Dan dé wedstrijd van de week: El Clasico. De mannen van FC Buitenland zijn net zo enthousiast over Barcelona als Gerard Piqué, die er volgens Quincy bijzat  “als een tante die naar de wedstrijd van haar neefje mee was gesleurd.” De Catalanen verloren zaterdag in Madrid. “Dembélé was slecht. Ik heb geen goed woordje over hem”, zegt Quincy over de Fransman. “Barça tuinde echt precies in dat wat Real lekker vindt”, analyseert ook Martijn.

Luister de gehele aflevering van FC Buitenland in je favoriete podcastplayer!