Comeback kids maken indruk in Europa

13 april 2021 - 14:45

Door: Dosty Amin

Ralf Fährmann – Schalke 04 – 8

De doelman kent een ongelukkig seizoen. De ene naar de andere blessure heeft hem langdurig aan de kant gehouden. Afgelopen weekend keerde de Duitser weer terug onder de lat. En dat hebben de aanvallers van Augsburg geweten. De doelman wist met vier reddingen zijn ploeg naar drie hele belangrijke punten te loodsen. Schalke staat met nog zes wedstrijden te spelen dertien punten achter de veilige vijftiende plaats. Een ogenschijnlijke kansloze missie voor Die Königsblauen.

Trent Alexander-Arnold – Liverpool – 8

De Engels International zit niet in zijn beste periode. Bondscoach Southgate liet de verdediger zelfs thuis voor de afgelopen interlandperiode. Dit lijkt als wake-up call te hebben gediend. Na de interlandperiode zien we weer glimpen van de Trent die we kennen van de afgelopen seizoenen. Tegen Arsenal gaf de Engelsman pas zijn vierde assist van dit seizoen. Laten we hopen dat hij deze lijn doortrekt!

Stefan de Vrij – Inter – 8 

Onze landgenoot is met Inter weer een stap dichterbij de landstitel. De Vrij was afgelopen weekend weer bepalend. De verdediger won zeven van de tien duels. Zijn passnauwkeurigheid had een percentage van 97%. Aanvallend was de oud-Feyenoorder nog bijna goed voor een doelpunt. Zijn kopbal uit een corner viel net verkeerd. Met acht wedstrijden voor de boeg staat Inter elf punten voor op Milan en twaalf op kampioen Juventus. Elf jaar na de succesvolle treble winst lijkt Inter eindelijk weer de Scudetto te winnen. 

Erik Durm – Eintracht Frankfurt – 8.5

In een spektakelstuk won Frankfurt met 4-3 van het Wolfsburg van Wout Weghorst. Durm had met een goal en een assist een belangrijk aandeel in het scoreverloop. Al vroeg gaf Durm een assist met een teruggetrokken pass op Kamada. In de tweede helft maakte de wingback het belangrijke vierde doelpunt. Met deze zege nadert Frankfurt de Wölfe op 1 punt. 

Stuart Dallas – Leeds United – 9

Leeds won met 1-2 bij de aanstaande landskampioen Manchester City. Dallas was de grote man die allebei de goals voor de rekening nam. Diep in de eerste helft maakte de middenvelder zijn eerste van de wedstrijd. Na een goede loopactie plaatste Dallas de bal via binnenkant paal achter doelman Ederson. Net voor rust kreeg Leeds een rode kaart na een smerige overtreding van Liam Cooper. Een kwartier voor tijd kwam City via Torres op 1-1.  Na een schitterende pass van Alioski kon de diepgaande Dallas de winnende maken. Een hele knappe zege van de mannen van Bielsa.

Jean-Paul Boëtius – Mainz 05 – 8.5

De oud-Feyenoorder schoot na elf minuten op prachtige wijze de 0-1 in de touwen. Na zestig minuten had Köln de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. De ploeg van trainer Bo Svensson toonde daarna karakter. Onze landgenoot kreeg de bal nadat hij zich goed vrij speelde aan de linkerkant. Met een pass op maat kon hij Onisiwo vrij voor de goal zetten voor de 2-2. In blessuretijd werd de overwinning zelfs uit het vuur gesleept. Mainz bungelde een aantal maanden geleden nog ergens onderaan. Door deze belangrijke zege staan ze inmiddels op een veilige veertiende plaats. 

Eduardo Camavinga – Stade Rennes – 8

Afgelopen weekend won Rennes met 1-0 van Nantes. Met deze zege houden ze nog enigszins hoop op Europees voetbal. Camavinga was de beste man op het veld tegen Nantes. De middenvelder won twaalf van zijn duels. Met vier van de zes gelukte tackles won hij veruit de meeste tackles van iedereen op het veld. Met een aantal passes verzorgde hij het spel vanuit het middenveld en zo werd Rennes een aantal keer gevaarlijk. Deze jongen heeft een geweldige toekomst voor zich. 

Luka Modric – Real Madrid – 9

Modric is al jaren mijn favoriete spele. Zijn manier van passen kan ik uren naar kijken. In El Clasico vond ik hem weer magistraal. De manier hoe de Kroaat beweegt en naar ruimte zoekt. Na de lockdown heeft Modric zich op een geweldige manier herpakt. Inmiddels is de Kroaat weer in de vorm van zijn leven. Samen met Casemiro en Kroos vormen ze een middenveld om van te smullen. 


Christian Pulisic – Chelsea – 8.5

De Amerikaan had met twee doelpunten een groot aandeel in de 1-4 zege op Crystal Palace. Bij allebei de doelpunten koos Pulisic uitstekend positie. De teller van de aanvaller staat pas op vier doelpunten dit seizoen. Afgelopen seizoen had ik nog mijn twijfels over Pulisic. Het was een leuke speler om naar te kijken, maar voor de goal was hij te druistig. Na de lockdown is hij een van de best presterende spelers uit de Premier League en heeft hij bewezen dat hij dit niveau aan kan. Dit seizoen kampt de Amerikaanse International regelmatig met blessureleed.

Alexander Sørloth – RB Leipzig – 9

De Noor was eindelijk weer eens doeltreffend. De oud-speler van FC Groningen scoorde gelijk zijn vierde en vijfde van dit seizoen. Na het vertrek van Werner heeft Leipzig enorm veel problemen in de spits. Doelpunten komen vooral van middenvelders Nkunku, Sabitzer en Forsberg. Misschien is dit de wederopstanding van Sørloth en kan hij deze vorm vasthouden. 

Arnoud Danjuma Groeneveld – Bournemouth – 9

Danjuma was groots afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Coventry City. Met twee goals en een assist liet hij zich zien. Bij zijn eerste goal stond de aanvaller op de juiste plek om de 1-0 te maken. Even later met een prachtig een-tweetje met Billing schoot Danjuma de bal beheerst in het net voor zijn tweede van de wedstrijd. Als kers op de taart na een versnelling gaf hij de bal uitstekend voor op Brooks die de 4-1 kon maken. De Nederlander is bezig aan een fantastisch seizoen. Het zou niet vreemd zijn als hij na dit seizoen een stap zou maken naar een club in de Premier League. 

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.