FC Buitenland: Elftal van de Week

06 april 2021 - 14:14

Door: Dosty Amin

Yassine Bono – Sevilla FC – 8

De Marokkaan speelt al maanden een hoofdrol in het succesverhaal van Sevilla.. Een doelman moet betrouwbaar zijn. Bono laat al maanden zien dat hij die persoon is voor Sevilla. In de slotfase van de wedstrijd tegen Atlético Madrid hield Bono een bijna onmogelijke bal tegen van Luis Suarez. Mede dankzij die redding schreef Sevilla drie hele belangrijke punten op in de strijd om Champions League voetbal.

Antonio Candreva – Sampdoria – 8

De oud-Interista bewees zijn vorige werkgever een dienst om met Sampdoria gelijk te spelen tegen AC Milan. Candreva gaf zijn teamgenoten het goede voorbeeld met zijn energie en manier van druk zetten. De wingback zat vaak kort op de man en won veel van zijn duels. Na een minuut of zestig kreeg Adrien Silva een rode kaart. De vechtlust van Candreva was precies wat de ploeg nodig had om overeind te blijven. Samen met verdediger Bereszynski vormde hij een goede tandem aan de rechterkant.

Alessandro Bastoni – Inter – 8

Inter won afgelopen weekend met 0-1 in bij Bologna. Daarmee deed de koploper goede zaken in de strijd om de Scudetto. Bastoni was daarin belangrijk met de voorzet waar Lukaku het enige doelpunt van de wedstrijd mocht maken. De jonge verdediger kan goed opbouwen en zorgt er vaak voor dat Inter aan het voetballen komt. De ontwikkeling van Baston in de afgelopen maandeni is vrij snel gegaan. De jonge Italiaan is een onmisbare schakel geworden in de defensie van Inter.

Giovanni Di Lorenzo – Napoli – 9

Di Lorenzo is een van mijn favoriete backs van de Serie A. De verdediger gaf al binnen  twintig minuten een assist op Lorenzo Insigne. In een enerverende thriller zorgde Di Lorenzo met een a la Robben actie voor het slotakkoord van de wedstrijd. De Italiaan komt vaak mee naar voren en is aanvallend enorm dreigend. Hou deze man goed in de gaten de komende periode.

Benjamin André – LOSC Lille – 8.5

Lille veroverde weer de koppositie van PSG na een een hele knappe 0-1 uitzege op de landskampioen. Ik had bijna het hele elftal kunnen selecteren maar heb uiteindelijk gekozen voor André. De Franse Portugees won keer op keer de slag op het middenveld, waarna Lille op de counter gevaarlijk kon worden. De statistieken van de middenvelder waren indrukwekkend. Met drie tackles en tien gewonnen duels was Benjamin André een sta in de weg voor de spelers van PSG.

Jesse Lingard – West Ham – 8.5

De middenvelder heeft een renovatie ondergaan tijdens zijn verhuur aan West Ham. Afgelopen maandag liet Lingard zichzelf van zijn beste kant zien in de uitwedstrijd bij Wolves. Na een heerlijke rush van 40 meter kon de Engelsman het openingsdoelpunt op het bord zetten. Even later speelde hij twee spelers van Wolves uit met een heerlijke actie en had hij met een voorassist een groot aandeel in het tweede doelpunt. Als kers op de taart kon Lingard zijn teamgenoot Bowen voor de goal zetten voor de 0-3. Zijn prestaties bewijzen maar weer hoe moeilijk het is om te slagen bij Manchester United. De Engelsman was toch een lachertje geworden de afgelopen tijd en hoe hij zichzelf heeft teruggeknokt is behoorlijk indrukwekkend. De Lingard die we nu zien bevestigt toch wel echt de potentie die lang in hem werd gezien.

Matheus Pereira – West Brom – 9 

De Braziliaan is een van de weinig goede voetballers in het shirt van West Brom. Afgelopen weekend zorgde Pereira met twee goals in de extra tijd van de eerste helft voor een omslag in de wedstrijd. Bij zijn eerste goal anticipeerde de middenvelder uitstekend op de uittrap van de keeper en stifte hem keurig over Mendy heen. Even later kreeg hij de bal ietwat met geluk mee en kon de middenvelder hem rustig in de korte hoek plaatsten voor de 1-2 voorsprong. Matheus Pereira was vorig seizoen ook al enorm belangrijk in de promotie naar de Premier League. 

Nolito – Celta de Vigo – 8.5

Celta de Vigo won afgelopen weekend met 1-3 van Alaves. Nolito was betrokken bij twee van de goals en eiste zo een hoofdrol op. Bij zijn goal koos de Spanjaard goed positie voor de goal, waar hij na een pass van Iago Aspas de 0-1 kon maken. Even later waren de rollen omgedraaid, toen Nolito met een heerlijk lobje topschutter Iago Aspas vóór de goal kon zetten voor de 0-2. Nolito kwam afgelopen zomer transfervrij over van Sevilla. In Andalusië kwam de middenvelder weinig aan spelen toe.

Rafa Mir – Huesca – 9

Een van de mooiste goals van afgelopen weekend kwam uit de wedstrijd tussen Levante en Huesca. Na een kwartier kon Rafa Mir zijn eerste van de wedstrijd maken na een assist van David Ferreiro. In de tweede helft na een pass van middenvelder Jaime Seoane kon Rafa Mir met een briljant stiftje de wedstrijd op slot gooien in het voordeel van Huesca. Deze goal moet je zeker gezien hebben. De spits staat na 29 wedstrijden op 10 goals. Mede dankzij hem heeft Huesca nog uitzicht op rechtstreekse handhaving. Inmiddels hebben ze de rode lantaarn overgedragen aan Alavés en staan ze nog maar 1 punt achter de veilige zestiende plaats.

Diogo Jota – Liverpool – 8.5

Liverpool won afgelopen zaterdag met 0-3 van middenmoter Arsenal. De Portugees was als invaller weer heel belangrijk voor het kwakkelende Liverpool. Vijf minuten na zijn invalbeurt opende Jota de score na een assist van Alexander-Arnold. Tien minuten voor tijd gooide Jota de wedstrijd definitief op slot met zijn tweede van de wedstrijd. Ik vond de aanvaller bij Wolves al een hele mooie voetballer om naar te kijken. Een echte doelpuntenmaker heb ik nooit echt in hem gezien. Des te knapper dat hij nu in het shirt van Liverpool zo belangrijk is geworden met zijn rendement. 

Luis Muriel – Atalanta – 8.5

We kennen de Colombiaan natuurlijk als de beste invaller van Europa. Maar ook als basisspeler maakt Muriel indruk dit seizoen. Afgelopen weekend was de spits belangrijk met twee goals in de thuiswedstrijd tegen Udinese. Bij zijn eerste goal begon hij zelf de aanval met een hakbal op Gosens, waarna Muriel na een aantal stations de bal onder de benen van Musso kon schieten. Net voor rust maakte de Colombiaan zijn tweede van de wedstrijd na een geweldige pass van de goed spelende Ruslan Malinovsky. Daarmee staat de teller van de oud-Sevillistas op achttien competitie doelpunten dit seizoen.

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.