Rensch maakt indruk: “Hij is zo comfortabel aan de bal”

23 maart 2021 - 16:48

Ajax boekte afgelopen zondag tegen ADO Den Haag (5-0) alweer de vijfde thuisoverwinning op rij. Het eerste doelpunt van de Amsterdammers kwam op naam van de 18-jarige verdediger Devyne Rensch. Daarmee maakte hij zijn eerste treffer in een officiële wedstrijd voor de koploper van de Eredivisie. 

Één goal, twee assists

Buiten zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht, was Rensch ook aangever bij de treffers van Brobbey en Tadic. Zijn goede optreden tegen de Hagenezen is ook Bart Sanders en Lars van Eijden van de Pantelic Podcast niet ontgaan. “Rensch speelde heel goed met veel diepgang. Hij is zo comfortabel aan de bal”, oppert Bart. Lars vindt het vooral opvallend om te zien dat er weer een rechtsback doorbreekt bij Ajax. “Waar er de afgelopen jaren nooit een goede spits doorbreekt, zijn rechtsbacks altijd wel in de aanbieding.” Naast Rensch heeft ook de jonge Jurriën Timber dit jaar al minuten gemaakt op rechtsback. Dit alles heeft uiteraard veel te maken met de blessuregevoeligheid van vaste rechtsback Noussair Mazraoui.

Sean Klaiber
De stormachtige ontwikkeling van Rensch betekent echter wel slecht nieuws voor de dit seizoen aangetrokken Sean Klaiber. Op dit moment lijkt de van FC Utrecht overgekomen back zelfs op de vierde plek in de pikorde te staan. Reden genoeg voor Bart om hier zijn conclusies aan vast te vinden. “Hij is gehaald voor het geval Mazraoui geblesseerd zou raken, maar je hebt hem inmiddels gewoon echt niet meer nodig. Rensch doet het gewoon meer dan uitstekend.”

Wil je meer horen over Rensch of Ajax? Luister dan naar de Pantelic Podcast van FC Afkicken met Lars van Eijden, Resley Stejward en Christian Visser