FC Buitenland: Elftal van de Week

23 maart 2021 - 16:41

Door: Dosty Amin

Jeroen Zoet – Spezia – 8.5

Aantal weken geleden stond Jasper Cillessen in het Elftal. Zijn traject valt te vergelijken met die van Jeroen Zoet. De doelman van Spezia raakte vroeg in het seizoen geblesseerd. Pas begin maart maakte Zoet zijn rentree in de wedstrijd tegen Benevento. Ik heb de ex-PSV speler in jaren niet zo goed zien keepen als afgelopen weekend in de gewonnen wedstrijd tegen Cagliari. Vooral zijn redding in de tweede helft op het schot van Pereiro was indrukwekkend. 

Sergino Dest – FC Barcelona – 9

Ik heb de Amerikaan geselecteerd vanwege zijn geweldige optreden in de 1-6 gewonnen wedstrijd tegen Sociedad. Al vroeg in de wedstrijd gaf hij zijn visitekaartje af en stuurde twee verdedigers van Sociedad het bos in met een vieze truc. Nog voor rust zorgde Dest met een droge knal voor de 0-2. In de tweede helft zorgde Dest na een voorzet van de goed spelende Jordi Alba voor zijn tweede van de wedstrijd. Deze opstelling met drie verdedigers zorgt ervoor dat Dest en Alba meer in hun kracht komen te spelen.

Simon Kjaer – AC Milan – 8.5

Een centrale verdediger met twee assists komt niet elke week voor. De Deen gaf in de eerste helft een heerlijke pass van achteruit, waarna Ibrahimovic de score kon openen. Daar werd een van zijn grote kwaliteiten zichtbaar. De passing van Kjaer is een belangrijk onderdeel in de opbouw van AC Milan. Kjaer is enorm belangrijk achterin bij de I Rossoneri

Deyovaisio Zeefuik – Hertha BSC – 8

De back was verantwoordelijk voor een van de mooiste goals van afgelopen weekend. Na zijn goal kwamen er een hoop frustraties naar buiten. Zeefuik was verder de hele wedstrijd enorm actief. Als wingback zocht hij steeds de diepte en werd hij nog een paar keer enorm dreigend. Door zijn diepgang werd uiteindelijk het derde doelpunt ingeleid. Onze landgenoot heeft de nodige zelfvertrouwen getankt tegen Leverkusen. 

Marco Verratti – PSG – 8

De Italiaan gaf een meesterwerk van een assist op Mbappe in de tweede helft. Wegens blessureleed van enkele teamgenoten acteert Verratti in een wat meer aanvallende rol. Wat ertoe leidt dat hij meer betrokken is bij aanvallende acties. De middenvelder is technisch een van de betere spelers van de wereld.

Nabil Fekir – Real Betis – 8.5

Voor spelers als Nabil Fekir ga je naar het stadion. Dat liet hij ook weer zien afgelopen vrijdag in de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Levante. De Fransman was betrokken bij bijna elke aanval. Twintig minuten voor tijd zorgde de middenvelder voor de bevrijdende 1-0 na een heerlijke solo dribbel. Zijn doelpunt droeg hij op aan teamgenoot Tello die zijn vader verloor. Fekir stond een aantal jaar geleden op de drempel van een overstap naar Liverpool. Helaas voor hem kwam hij niet door de medische keuring.

Aurélien Tchouaméni – AS Monaco – 9

Zijn talent kwam afgelopen vrijdag weer tot uiting in de wedstrijd tegen Saint Etienne. Alleen al zijn assist verraadde enorm veel kwaliteit. In de tweede helft kwam de middenvelder in goede scoringspositie en schoot de bal heel keurig achter Bajic. Aankomende interlandperiode kunnen we Tchouaméni heel nadrukkelijk in de gaten gaan houden tijdens het EK onder 21. Dan kunnen we hem zien op 1 middenveld samen met Aouar en Camavinga. 

Leandro Trossard – Brighton – 8.5

Na een heerlijke aanname op een pass van Veltman dribbelde Trossard eerst langs een paar Newcastle verdedigers en schoot hem geplaatst achter Dúbravka. Vooral die aanname raad ik aan om even op te zoeken. In de tweede helft bekroonde de Belg zijn wedstrijd met een assist op Welbeck. Na een sterk seizoen bij Genk verdiende de aanvaller een transfer naar Brighton. De eerste paar maanden zagen we nog maar weinig van de Belg. Sinds het is gaan draaien is het vaak een genot om te kijken naar zijn techniek en inzicht. 

Karim Benzema – Real Madrid – 9

De Fransman verkeert in absolute bloedvorm en loodste zijn ploeg naar een 1-3 zege tegen Celta de Vigo. Bij zijn eerste goal zocht de spits keurig positie tussen de twee verdedigers van Celta en schoot hem beheerst achter Ivan Villar. Zijn tweede doelpunt ontstond met iet wat geluk. Na balverlies van Tapia kreeg Benzema de bal voor zijn voeten en aarzelde geen seconde om de 0-2 op het bord te zetten. Kort voor tijd was Benzema ook nog belangrijk met een assist op de inlopende Asensio die de wedstrijd zo op slot kon gooien. 

André Silva – Frankfurt – 9

Een van de best presterende spitsen van het afgelopen jaar. Zijn indrukwekkende vorm werd bevestigd tegen Union Berlin. Al vroeg in de wedstrijd kon de Portugees na een goede voorzet van Kostic de 1-0 intikken. Even later waren de rollen omgedraaid toen André Silva niet egoïstisch was en de bal meegaf aan de Serviër die de 3-1 mocht maken. Als klap op de vuurpijl zocht Silva goed de diepte, waarna de spits op aangeven van Kamada de 4-1 op het scorebord kon zetten. Het was alweer zijn 21e doelpunt dit Bundesliga seizoen.

Leroy Sané – FC Bayern – 8.5

De Duitser was fenomenaal afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Stuttgart. De Duitser speelde een hoofdrol in een van de mooiste aanvallen van het weekend. Met een briljant een tweetje met Müller was Sané niet zelfzuchtig en bediende hij de vrijstaande Gnabry die voor de 2-0 mocht aantekenen. In de tweede helft gaf Sané een werkelijk fantastisch buitenkant pass, waarna Lewandowski opmerkelijk genoeg die bal over wist te schieten. De oud speler van Manchester City heeft lang moeten zoeken naar zijn vorm. De laatste weken zit de aanvaller weer op zijn niveau en laat hij zijn waarde zien voor Bayern.

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.