Schuurs laat het afweten: “Tijd om door te selecteren”

16 maart 2021 - 15:41

Door: Thom van Mil

Waar Ajax-verdediger Perr Schuurs eerder dit seizoen nog verzekerd was van een basisplaats, moet hij zijn plekje tegenwoordig afstaan aan de concurrentie. Door de ziekte van Jurriën Timber mocht hij afgelopen weekend in de wedstrijd van Ajax op bezoek bij PEC Zwolle echter weer meedoen vanaf het beginsignaal. In de ‘Wedstrijdeditie’ van de Pantelic Podcast werd het optreden van Schuurs direct na de wedstrijd onder de loep genomen. Hierin komen Bart Sanders en Lars van Eijden tot de conclusie dat het tijd is dat de Limburger zijn heil ergens anders gaat zoeken na dit seizoen. 

Door de mand

Lang was er vertrouwen in de verrichtingen van Schuurs. Bart heeft inmiddels genoeg gezien. “Heel lang heb ik hem de hand boven het hoofd gehouden, maar je ziet dat het vandaag tegen de lamme en de blinde niet goed genoeg is”, begint Bart. Vervolgens licht hij toe wat er in zijn ogen misgaat. “Op een gegeven moment struikelt hij over zijn eigen benen en geeft hij een paar keer een verkeerde inspeelpass. Het wordt in de combinatie met Ajax denk ik geen succes meer.”

Lars is het hier mee eens. “Ik vind het opvallend. Naast dat hij er verdedigend een paar keer zwak uitziet, vind ik hem ook aan de bal onzeker. Je ziet nu dat hij er ook in dit soort wedstrijden, waarin hij toch als back-up speelt, niet goed uitziet.” 

Naar het buitenland

Vervolgens vragen de heren zich af of het verstandig is om Schuurs volgend jaar te behouden. “Ik denk dat het tijd is om door te selecteren. Ook voor Perr zelf”, begint Bart. “Volgens mij kan hij best uitblinken bij een andere club met een andere speelstijl. En daarbij denk ik zeker aan het buitenland. Ik zie hem nog wel een Botman-achtige transfer maken”, besluit hij. 

De kans is overigens aanwezig dat Schuurs komende donderdag in de uitwedstrijd tegen Young Boys ‘gewoon’ speelt. Het is nog maar de vraag of Timber en Blind hersteld zijn van hun kwetsuren. 

Wil je meer horen over Stekelenburg of Ajax? Luister dan naar de Pantelic Podcast van FC Afkicken met Lars van Eijden, Resley Stejward en Christian Visser