Hoge verwachtingen van Stekelenburg: “Hij krijgt steeds lossere heupjes”

10 maart 2021 - 17:37

Door: Thom van Mil

Komende donderdag neemt Ajax het in de achtste finale van de Europa League op tegen het Zwitserse Young Boys. Dit zal vanzelfsprekend gebeuren met Maarten Stekelenburg op de goal. De keeper die André Onana toch enigszins doet vergeten. Stekelenburg heeft de afgelopen wedstrijden zoveel indruk gemaakt dat hij zich voor het eerst sinds november 2016 weer mag melden bij het Nederlands Elftal van bondscoach Frank de Boer.


Hoge voorzetten
Het selecteren van de in Haarlem geboren doelman heeft inmiddels een hoop tongen losgemaakt in Nederland. Ook de heren van de Pantelic Podcast komen over hem te spreken in hun 50e jubileum aflevering. Lars van Eijden stelt dat hij Stekelenburg nooit geselecteerd zou hebben. “Ik vind het vrij bizar. Bij hoge voorzetten houd ik nog altijd mijn hart vast”, oppert hij. Zo had ‘Steek’, wat van Eijden betreft, het tegendoelpunt van FC Groningen ook kunnen voorkomen. “Die bal was echt lang onderweg en je zag de verdedigers ook vragend kijken waar de keeper bleef.”


Losse heupjes
Niet iedereen is negatief over het selecteren van Stekelenburg voor Oranje. Resley Stjeward, positiviteitsgoeroe van de Pantelic Podcast, raakt juist meer en meer onder de indruk van de 1,98 meter lange doelverdediger. “De heupjes worden wat losser. Keepers moet je af en toe ook even de tijd geven. Ook al heb je een hele rugzak aan ervaring. Ik denk namelijk echt dat hij nog heel erg gaat verrassen”, voorspelt Stjeward. De wedstrijd tegen Young Boys in de Johan Cruijff Arena begint donderdag om 18.55 uur.

Wil je meer horen over Stekelenburg of Ajax? Luister dan naar de Pantelic Podcast van FC Afkicken met Lars van Eijden, Resley Stejward en Christian Visser