De opmars van Real Betis

03 maart 2021 - 11:31

Door: Mick van der Nat

Vorig seizoen eindigde Real Betis op een kleurloze veertiende plaats, vijf punten boven de degradatiestreep. Afgelopen zomer stelde de Verdiblancos oud-succescoach van Manchester City, Manuel Pellegrini aan het roer om de verwachtingen van Europees voetbal te behalen. En tot nu toe met succes, de club bevindt zich op de zesde plek in La Liga. 

In elkaar vallende puzzelstukjes

Onder succescoach Quique Setien beleefde Real Betis succes jaren. Het haalde in het seizoen 17/18 voor het eerst sinds 2004/2005 Europees voetbal. Setién vertrok na zijn laatste seizoen naar FC Barcelona waardoor Joan Francesc Ferrer Sicilia (Rubi) coach werd van Betis. Onder zijn leiding verliep het seizoen van het door corona geteisterde Real Betis dramatisch. De Verdiblancos eindigde net boven de streep en Rubi de werd laan uitgestuurd. Manuel Pellegrini nam het stokje over. De start van het seizoen was allesbehalve succesvol. Het leek weer een vrij anoniem seizoen te worden in de La Liga.

2021, een succesjaar?

2021 lijkt tot nu toe erg succesvol te worden. Van de negen wedstrijden die gespeeld werden in de Liga wonnen de Verdiblancos zes wedstrijden, speelde het er twee gelijk en verloren ze alleen van Barcelona. Dit tot grote blijdschap van Jaron Blonk van FC Buitenland. “Eindelijk lijken ze wat losgekomen en beginnen ze punten te pakken. Tot nu toe leek het een ‘blue’ seizoen te worden, maar Nabil Fekir en Sergio Canales nemen Betis weer bij de hand. Het enige probleem is nog wel dat het nog niet echt leuk voetbal is. Ze beslissen de wedstrijd pas vaak laat in de wedstrijd en met een klein verschil. Het feit dat ze zesde staan met een negatief doelsaldo zegt veel over de spelopvatting van de mannen van Pellegrini.”

Uitzicht op Europees voetbal

Op dit moment heeft Betis een voorsprong van twee punten op de nummer zeven Villarreal en haakt het aan bij Real Sociedad die op de vijfde plaats staan. Toch mistte het de afgelopen twee wedstrijden Nabil Fekir, tot nu toe leidde dat nog niet tot puntverlies. Of de Franse spelmaker wel fit is voor het duel met Deportivo Alavés moet nog blijken. Die thuiswedstrijd wordt op 8 maart 2021 gespeeld in het fantastische Estadio Benito Villamarín. Echter zullen de harten van de fans al wat sneller kloppen voor de wedstrijd die daarna volgt. De Seville derby staat dan op het programma en Real Betis zal revanche willen nemen voor de thuiswedstrijd. Fekir misste destijds een penalty en de kans om de grote rivaal pijn te doen. Hopelijk met de smaakmakers Fekir en Canales aan de aftrap! 

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.