FC Buitenland: Elftal van de week

02 maart 2021 - 17:23

Na een heerlijk voetbalweekend is het tijd om de balans op te maken. Welke elf prominenten hebben een plekje verdiend in mijn Elftal van de Week?

Door: Dosty Amin

Jan Oblak – Atletico Madrid – 8

Hij was afgelopen weekend de grote uitblinker in de gewonnen wedstrijd tegen Villarreal. Oblak wordt al jaren bestempeld als een van de betere keepers van de wereld. Ieder jaar is de doelman weer van onschatbare waarde voor Atletico Madrid. 

Andreas Christensen – Chelsea – 8

De Deen was verdedigend ijzersterk in de topper tegen Manchester United. Zijn grootste kwaliteit is zijn voetballende vermogen. Met zijn passing is hij belangrijk in de opbouw van Chelsea. In het team van Tuchel heeft hij een belangrijke rol.

John Stones – Manchester City – 7

Een van de doelpuntenmakers in de moeizame 2-1 overwinning op West Ham. Leuk feitje is dat beide doelpunten werden gemaakt door de centrale verdedigers. Heel knap hoe Stones zich de afgelopen maanden heeft teruggeknokt in de basis. Guardiola eist van zijn verdedigers dat ze het spel van achteruit verzorgen. Stones is naast Ruben Dias uitgegroeid tot een van de beste verdedigers van de Premier League. 

David Luiz – Arsenal – 8

Zorgde voor de belangrijke gelijkmaker in de uitwedstrijd bij Leicester City. De Braziliaan kreeg de afgelopen jaren enorm veel kritiek te verwerken. Terwijl hij vroeger echt wel uitstekende dingen liet zien. Zijn traptechniek is een gevaarlijk wapen bij spelhervattingen. Zijn grootste probleem is het ontbreken van snelheid en spelen met ruimte in de rug. Probleem is dat Arsenal vaak op de helft van de tegenstander speelt en Luiz daarmee een kwetsbare factor is. 

Anwar El-Ghazi – Aston Villa – 7.5

Hij was matchwinner in de 0-1 uitzege op bezoek bij Leeds United. Onze landgenoot kreeg de afgelopen maanden veel kritiek op social media van zijn eigen fans. Hij liet zien mentaal ijzersterk te zijn. De laatste weken lijkt El-Ghazi steeds meer te groeien naar het niveau wat we van hem mogen verwachten.

Franck Kessie – AC Milan – 8

De Ivoriaan is al maanden een onmisbare kracht op het middenveld van AC Milan. Met een doelpunt in de wedstrijd tegen AS Roma was hij weer belangrijk. De middenvelder is fysiek ijzersterk. Zijn drive in een wedstrijd is altijd een genot om naar te kijken. Kessie vormt samen Bennacer een van de sterkste duoโ€™s op het middenveld in de Serie A.

Maximilian Arnold – Wolfsburg – 8

Hij was een van de hoofdrolspelers in de 2-0 zege op Hertha BSC. Met een doelpunt was hij belangrijk. Spelhervattingen zijn vaak levensgevaarlijk als de middenvelder achter de bal gaat staan. Daarnaast is hij de regisseur op het middenveld en al jaren belangrijk voor Die Wolven. Arnold is een hele fijne speler om naar te kijken.

Leon Goretzka – Bayern – 9.5

Met drie assists gaf de middenvelder een geweldige show weg. Vorig seizoen kreeg Goretzka de kans na het wegvallen van Thiago. Die kans greep hij met beide handen aan en is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Hansi Flick. Goretzka vult de kwaliteiten van Kimmich perfect aan. De Duitser is de beste box-to-box speler ter wereld op dit moment. Verdedigend is hij belangrijk met zijn fysieke kracht en aanvallend gevaarlijk met zijn gevoel voor diepgang. 

Gareth Bale – Tottenham – 9

Ik had nooit verwacht dat ik hem ooit nog in mijn elftal zou zetten. Met twee goals en een assist heeft hij zijn plekje meer dan verdiend. Na een zware periode in Madrid leek hij afgelopen zomer verlost door op huurbasis naar Tottenham te gaan. Maar tot afgelopen weekend kwam hij moeilijk op gang. Laten we hopen dat hij langzamerhand weer op niveau komt. Want ik heb vroeger enorm van hem genoten
.

Amine Gouiri – OGC Nice – 8.5

Afgelopen weekend was hij goed voor een goal en een assist in de uitwedstrijd bij Nice. De aanvaller wordt gezien als een enorm groot talent. Hij maakt de hoge verwachtingen dit seizoen absoluut waar. Gouiri heeft een vernietigend schot in de benen. Dat heeft hij al in meerdere wedstrijden laten zien, met geweldige goals als resultaat. Gouiri is wederom een gigantisch Frans talent wat we in de gaten moeten houden voor de toekomst.

Lionel Messi – FC Barcelona – 8.5

De Argentijn nam zijn jonge soldaten bij de hand. Barcelona boekte een belangrijke 0-2 zege op Sevilla. Messi was met een goal en een assist de uitblinker aan de kant van Barcelona. Ondanks zijn leeftijd blijft Messi nog altijd een van de beste spelers in het voetbal. Zijn contract loopt na dit seizoen af en Messi lijkt nu toch echt te gaan vertrekken.Waar denken jullie dat Messi volgend jaar speelt? 

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.