FC Buitenland – Elftal van de week

23 februari 2021 - 15:21

Na een heerlijk voetbalweekend is het tijd om de balans op te maken. Welke elf prominenten hebben een plekje verdiend in mijn Elftal van de Week?

Door: Dosty Amin

Samir Handanovic – Inter – 8.5

De doelman was na rust van levensbelang met een aantal uitstekende reddingen.  De Sloveense doelman is al jaren het boegbeeld van Inter. Dit seizoen krijgt Handanovic wat kritiek voor zijn kiezen. In de Derby della Madonnina snoerde Handanovic de critici de mond met zijn sterke optreden afgelopen zondag.

Edmond Tapsoba – Leverkusen – 8

Met een late goal bezorgde hij zijn ploeg een gelijkspel in de uitwedstrijd bij Augsburg. Tapsoba is een van mijn favoriete verdedigers in de Bundesliga. Hij is snel, fysiek sterk en heeft een goede pass in de benen. De verdediger werd in de winter van 2020 opgehaald vanuit Portugal. Hij wist zich direct in de basis te spelen en is die plek nooit meer verloren. 


Ruben Dias – Manchester City – 8

Een van de uitblinkers aan de kant van Manchester City. Dias kwam afgelopen zomer voor veel geld over van de Portugese club Benfica. De verdediger past perfect in het systeem van Guardiola. Verdedigers die in het spel van Guardiola passen moeten opbouwend sterk zijn en Ruben Dias voldoet aan die eisen. Sinds zijn komst is City achterin enorm stabiel geworden. Een belangrijke schakel in het elftal.

JosΓ© Fonte – LOSC Lille –  7.5

Een van de doelpuntenmakers aan de kant van Lille. De inmiddels 37-jarige verdediger is niet meer de snelste, maar hij compenseert dat met zijn leiderschapskwaliteiten en zijn ervaring. Zijn grootste kwaliteit is zijn fysiek. Bij spelhervattingen is hij een wapen met zijn kopkracht. In 2016 was JosΓ© Fonte nog onderdeel van het Portugal dat het EK wist te winnen in Frankrijk.

Marcel Sabitzer – RB Leipzig – 8.5

De Oostenrijker liet weer eens zijn kwaliteiten zien met een goal en een assist. Afgelopen weekend maakte de middenvelder weer een parel van een doelpunt. Sabitzer bepaalt het tempo op het middenveld van Leipzig. Een geweldige middenvelder in het elftal van Nagelsmann. 

Harvey Barnes – Leicester City – 8

Een van de revelaties dit seizoen aan de kant van Leicester City. De Engelsman uit de eigen jeugdopleiding schittert bijna wekelijks. Afgelopen weekend was hij de grote man met een goal en een assist. Zijn speelstijl is vooral vanaf de zijkanten naar binnen komen en dan op goal te schieten. De Engelse Arjen Robben dus. Het zou me niet verbazen als hij de komende jaren voor een recordbedrag de overstap naar een topclub in Engeland zou maken.

Daichi Kamada – Frankfurt – 8.5

Met een goal en een assist velde hij het vonnis over Bayern MΓΌnchen. De Japanner is erg goed aan de bal. Een vrij complete speler met een uitstekende dribbel en pass. Vooral een fijne speler om naar te kijken. Zijn teller staat dit seizoen op drie goals en maar liefst 11 assist. Dat zijn hele goede cijfers.

Jadon Sancho – Dortmund – 8.5

De laatste weken begint de Engelsman weer langzamerhand op zijn oude vorm te komen. Met een goal en een assist had hij een belangrijk aandeel in de 0-4 zege op Schalke 04. Zijn klik met de Noorse machine Haaland is van een hoog niveau. De middenvelder zat een aantal maanden in een vormdip en had moeite om te presteren. In 2021 is hij weer aan het presteren en dan zie je weer wat voor kwaliteiten hij in huis heeft.

Alexander Isak – Real Sociedad – 10

Een hele mooie zondag voor de Zweed. Met een hattrick loodste hij Sociedad naar een ruime zege op AlavΓ©s. Hij is fysiek sterk, sterk in de lucht en dodelijk in de zestien. Wij kennen Isak natuurlijk van zijn goede periode in Tilburg. Bij Dortmund kreeg hij nooit echt de kans, maar bij Sociedad laat hij zien waarom hij ooit door Dortmund werd binnengehaald.

Memphis Depay – Lyon – 8.5

Met een goal en een assist weer belangrijk voor Lyon. Door deze zege stijgt Lyon weer op de ranglijst boven PSG. Onze landgenoot speelde bij PSV nog vooral op de flanken. Inmiddels is hij belangrijk als valse spits. Memphis is fysiek ijzersterk en is moeilijk van de bal te krijgen. Daarnaast is hij technisch subliem en heeft hij een geweldig inzicht. Aan het einde van het seizoen is hij transfervrij en lijkt hij eindelijk zijn droomtransfer te pakken.

Luis Muriel – Atalanta – 8.5

Afgelopen weekend goed voor een goal en een assist. De Colombiaan is met afstand de beste invaller van Europa. Geen speler presteert zo goed als invaller als Luis Muriel. Afgelopen weekend begon hij in de basis en ook dan nog even belangrijk. De grootste kwaliteit van Muriel is zijn schot. Hij heeft al vaker laten zien dat hij geweldige goals kan maken. Een hele fijne speler om achter de hand te hebben als trainer.

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.