FC Buitenland – Elftal van de week

16 februari 2021 - 16:27

Na een heerlijk voetbalweekend is het tijd om de balans op te maken. Welke elf prominenten hebben een plekje verdiend in mijn Elftal van de Week?

Door: Dosty Amin

Yassine Bounou – Sevilla – 8.5

De Marokkaan was uitblinker in de belangrijke 1-0 zege op Huesca. Sinds de blessure van Vaclik nam Bounou het stokje over. In de minuten die hij kreeg liet hij een bijzonder hoog niveau zien. Inmiddels is hij belangrijke factor in het elftal van Lopetegui. Sevilla heeft mede dankzij deze doelman al 708 minuten geen doelpunt geïncasseerd in alle competities.

Filip Kostic – Eintracht Frankfurt – 8

Kostic was afgelopen weekend goed voor zijn negende assist. De Serviër bestrijkt de hele linkerflank van het veld. Aan de bal zorgt hij met zijn voorzetten voor enorm veel gevaar. Ik vind dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. 

Lewis Dunk – Brighton – 7.5

Verdedigend belangrijk in het 0-0 gelijkspel tussen Brighton en Aston Villa. Dunk laat al jaren zien dat hij het niveau van de Premier League makkelijk aan kan. De Engelsman is verdedigend goed en fysiek sterk. Aan de bal is hij belangrijk in de opbouw met zijn goede passing. Een verdediger om in de gaten te houden in ieder geval. 

Kevin Mbabu – Wolfsburg – 8

De beste man op het veld tijdens Wolfsburg – Gladbach. Hij won veruit de meeste duels van iedereen en was  verdedigend belangrijk met intercepties. Aan de bal was hij ook de man met de meeste dribbels. Mbabu is fysiek ijzersterk en is daarmee een plaag voor iedere buitenspeler. 

Ilkay Gündogan – Manchester City – 9

Met twee goals was hij wederom enorm belangrijk voor Manchester City. De afgelopen maanden lijkt Gündogan herboren. Aan de bal was hij altijd al sterk, maar hij laat in de afgelopen weken zien een feilloos gevoel voor diepgang te hebben. Met 11 goals en 2 assists bevestigt de Duitser zijn uitstekende vorm. 

Wilfred Ndidi – Leicester City – 8.5

De grote uitblinker aan de kant van Leicester City. Ndidi was de man met de meest gewonnen duels en hij creëerde de meeste kansen. De Nigeriaan is fysiek ijzersterk en verdedigend een van de beste middenvelders van de Premier League. Een onmisbare kracht op het middenveld van Leicester City.

Ruben Neves – Wolves – 8.5

Met een goal en een assist de uitblinker aan de kant van Wolves. Persoonlijk mijn favoriete Premier League middenvelder. De Portugees heeft gevoel voor ruimte en staat vaak op de juiste plek om een aanval onschadelijk te maken. Aan de bal een genot om naar te kijken. Zijn inzicht om een medespeler voor de goal te zetten is van wereldklasse. Naar mijn mening onbegrijpelijk dat hij nog bij Wolves speelt.

Teji Savanier – Montpellier – 8

Een van de doelpuntenmakers in de 1-2 uitzege op Lyon. De middenvelder laat al drie jaar een hoog niveau zien in de Ligue 1. Savanier is vooral aan de bal een belangrijke factor bij Montpellier. Zowel aanvallend als verdedigend draagt hij een steentje bij. De Fransman heeft een goede inzicht en een geweldig traptechniek. Het is daarom ook niet vreemd dat hij alle penalty’s neemt. Savanier komt ook vaak in doelpuntrijke posities en heeft scorendvermogen in huis. Een middenvelder om in de gaten te houden. 

Lionel Messi – FC Barcelona – 9.5

De Argentijn gaf een magische show weg op zaterdagavond. Met twee goals en een assist was hij weer ouderwets genieten. Vooral de voorassist op het doelpunt van Junior Firpo was om van te watertanden. Aankomende zomer loopt Messi uit zijn contract de grote vraag is waar ligt zijn toekomst?

Romelu Lukaku – Inter – 9.5

Romelu Lukaku was met twee goals en een assist de grote man bij Inter. Vooral zijn sprintduel voorafgaand aan het derde doelpunt was indrukwekkend. Hij combineert zijn fysieke kracht met een enorme snelheid. Dat maakt hem tot een levensgevaarlijke spits. Daarbij is hij samen met Martinez een van de gevaarlijkste duo’s in Europa. 

Pierre-Emerick Aubameyang – Arsenal – 9.5

Eindelijk laat Aubameyang weer zien waarom zijn contract werd verlengd. Dit is niet het beste seizoen van Aubameyang. Met zijn snelheid kan Auba voor enorm veel dreiging achter de verdediging zorgen. Dat is waar de absolute kracht ligt van de spits uit Gabon. Het is in ieder geval fijn om de eerste tekenen van zijn kwaliteiten weer te zien. 

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.