Jack Grealish de ondergewaardeerde topvoetballer

04 februari 2021 - 17:18

Zijn lage sokken, enorme kuiten en lange haar met haarbandje maken het excentrieke karakter van Jack Grealish. Als hangende linksbuiten en aanvoerder van Aston Villa vaak een genot om naar te kijken. Gaat hij de stap hogerop maken deze zomer?

Jeugdliefde

Jack Peter Grealish werd op 10 september 1995 geboren in Birmingham, England. Op zesjarige leeftijd sloot hij zich aan bij zijn favoriete club Aston Villa, een club waar zijn betovergrootvader de FA cup finale mee won in 1905. Op zestienjarige leeftijd nam hij al plaats op de reservebank van Aston Villa in de 4-2 verloren uitwedstrijd op Stamford Bridge tegen Chelsea. 

Debuut

Na zijn verhuurperiode bij Notts County maakte Grealish zijn debuut voor Aston Villa op 7 mei 2014. Toch duurde het tot begin van het nieuwe jaar en een wedstrijd in de FA Cup voordat hij vanaf de eerste minuut mocht starten. Met zijn nieuwe verantwoordelijkheid kwamen ook de eerste problemen voor hem. Zo publiceerde ‘The Sun’ foto’s van Grealish toen hij lachgas aan het inhaleren was. Iets waarvoor hij van de club en trainer Tim Sherwood een officiële waarschuwing kreeg.  

Sterspeler bij Aston Villa

Na door een supporter aangevallen te zijn in een uitwedstrijd in zijn geboortestad Birmingham, werd Grealish aanvoerder van Aston Villa. Daarna zou Aston Villa tien wedstrijden op rij winnen en de play offs naar de Premier League bereiken. Aston Villa wist West Bromwich Albion en Derby County te verslaan, waarna het voor het eerst in drie jaar tijd de Premier League zou spelen. In de Premier League bewees Grealish zich als groots speler. Zijn creativiteit hangend vanaf links bracht veel belangrijke goals en assists. Zo scoorde hij zelf in de wedstrijd tegen Norwich City en West Ham United die Aston Villa twee seizoenen achter elkaar in de Premier League hield. Tevens is Grealish de speler die de meeste overtredingen wint per seizoen. Zijn nieuwe record staat op 167 gewonnen overtredingen.  

Een stap hogerop?

De mannen van de podcast FC Buiteland zien Jack Grealish het liefst deze zomer een stap hogerop maken. “Een stap naar Leicester City zou kunnen, maar Grealish zou toch in de absolute top van Engeland willen spelen. Manchester City, Manchester United, Arsenal eigenlijk elke topclub wil hem wel hebben behalve Chelsea. Manchester City zou voor Grealish zelf de beste keuze zijn, omdat hij daar veel creatieve vrijheid krijgt. Uiteindelijk zal het toch blijken of Grealish überhaupt vertrekt bij zijn jeugdliefde Aston Villa.” 

Jack Grealish zal zijn kwaliteiten weer willen laten zien als dit weekend Arsenal op bezoek komt.

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.