FC Buitenland – Elftal van de week

26 januari 2021 - 17:03

Na een heerlijk voetbalweekend is het tijd om de balans op te maken. Welke elf prominenten hebben een plekje verdiend in mijn Elftal van de Week?

Door: Dosty Amin

Juan Musso – Udinese – 8

De uitblinker aan de kant van Udinese. Met een aantal belangrijke reddingen hield Musso zijn doel schoon. De Argentijn behoort tot de beste keepers van de Serie A. Het zal me niet verbazen als een topclub de komende periode naar hem zal informeren. Welke club past het beste bij Musso denken jullie?

Rick Karsdorp – AS Roma – 7.5

Karsdorp heeft zich de afgelopen maanden op een knappe manier teruggeknokt in de basis bij AS Roma. Nadat onze landgenoot terugkeerde bij AS Roma, kreeg hij de kans van trainer Paulo Fonseca. Karsdorp greep die kans met beide handen aan en is uitgegroeid tot een belangrijke kracht aan de rechterkant. Met één doelpunt was de verdediger belangrijk bij de spectaculaire 4-3 zege op promovendus Spezia. 

Cristian Romero – Atalanta – 8

Hij werd afgelopen zomer als talent binnengehaald door Atalanta. Afgelopen weekend was de verdediger belangrijk met een goal en een assist. Buiten zijn aanvallende bijdrage liet Romero zich ook in verdedigend opzicht zien. De Argentijn hield Zlatan Ibrahimovic negentig minuten uit de wedstrijd. 

Nico Elvedi – Gladbach – 8.5

De verdediger had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 4-2 overwinning op Borussia Dortmund. Elvedi is met zijn lengte een wapen bij spelhervattingen. Samen met zijn kompaan Ginter vormt hij een goed duo bij Gladbach. Dit is zeker een ploeg om in de gaten te houden. 

Frenkie de Jong – FC Barcelona – 8

Onze landgenoot lijkt de afgelopen maanden een metamorfose te zijn ondergaan. Frenkie heeft zich ontwikkelt op aanvallend gebied. Vroeger werd de middenvelder nog vaak bekritiseerd omdat hij te weinig in de zestien van de tegenstander te vinden zou zijn. Inmiddels is Frenkie bijna wekelijks betrokken bij doelpunten. Afgelopen weekend opende hij de score op bezoek bij Elche. In deze vorm behoort hij absoluut tot de beste middenvelders van de wereld.

Joshua Kimmich – FC Bayern – 10

Samen met Thomas Müller een van mijn favoriete middenvelders in de wereld. Kimmich gaf zondag een ware voetbalshow weg en was belangrijk met een hattrick aan assists. Zijn inzicht en manier van vooruitdenken is van absolute wereldklasse. De Duits International kan als middenvelder, rechtsback en zelfs als centrale verdediger uit de voeten. Zijn bekroning kreeg hij in de vorm van een verkiezing in het Elftal van het Jaar.

Luka Modric – Real Madrid – 7.5

De middenvelder gaf een prachtige assist op Benzema in de uitwedstrijd bij Alavés. Sinds de lockdown begint de Kroaat weer in zijn oude vorm te komen. Zijn gevoel voor ruimte is een van zijn grootste kwaliteiten. Aan de bal is hij echt een genot om naar te kijken. Zijn inzicht en passing is ongeëvenaard. Een absolute klasbak. 

Jack Grealish – Aston Villa – 7

We sluiten dit middenveld in stijl af met Jack Grealish. Afgelopen weekend belangrijk met een assist. De Engelsman steelt de harten van de voetballiefhebbers met zijn kwaliteiten. Met zijn lage kousen en heerlijke dribbel verpulvert hij iedere verdediger. Zijn grote minpunt was het gebrek aan rendement. Daar is sinds dit seizoen een verandering ingekomen. Het kan niet anders dan dat we Grealish binnenkort bij een topclub gaan zien. 

Youssef En Nesyri – Sevilla – 9

Een dag om als Sevillistas nooit meer te vergeten. En Nesyri maakte voor de tweede keer deze maand een hattrick. Helaas moet ik de PSV-lezers mededelen dat de Marokkaan beter presteert dan Luuk de Jong. En Nesyri heeft wel de snelheid en diepgang, die Luuk de Jong mist. 

Joao Felix – Atletico Madrid – 9

De Portugees lost eindelijk zijn belofte in. Wekelijks is het genieten van deze baltovenaar. Tegen Valencia goed voor een goal en een assist. Samen met Suarez vormt hij een goed aanvalsduo. Die twee voelen elkaar uitstekend aan. Vorig jaar leek Joao Felix veel moeite te hebben met zijn prijskaartje, dat lijkt sinds dit jaar officieel verleden tijd. Gaan die twee Atletico aan de titel helpen?

André Silva – Eintracht Frankfurt – 8.5

Een van de dragende spelers van Eintracht Frankfurt. Ondanks de komst van Luka Jovic blijft de Portugees aan de lopende band scoren. Hij vond twee keer het net in de uitwedstrijd bij Arminia Bielefeld. Silva werd na een stormachtige periode bij Porto voor een bedrag van 38 miljoen euro verkocht aan AC Milan. Daar kon hij nooit echt overtuigen. Bij Eintracht Frankfurt liet André Silva eindelijk zien waarom hij ooit door AC Milan werd aangetrokken. Inmiddels staat de spits op 14 goals en 3 assists na 17 competitiewedstrijden.

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.