FC Buitenland: Elftal van de week

19 januari 2021 - 13:45

Iedere week maakt Dosty Amin het FC Buitenland Elftal van de week! Scrol snel naar beneden en zie wie deze week het elftal van de week hebben gehaald.

Door: Dosty Amin

Kasper Schmeichel – Leicester City – 7

De Deen hield zijn ploeg een aantal keer op de been met belangrijke reddingen. In 2016 werd Schmeichel kampioen met de Leicester en nog altijd als eerste keeper onder de lat. De doelman lijkt uitgeleerd bij Leicester en klaar voor de absolute top. Kan hij zijn vader achterna en een contract tekenen bij Manchester United?

Tommaso Augello – Sampdoria – 7

De tweede keer dat Augello in dit elftal staat. De linksback was weer belangrijk met een doelpunt. Mede door zijn goal boekte Sampdoria een nipte zege op Udinese. Het ijzersterke linkerbeen van de back is een ongeëvenaard wapen voor Samp. Zowel bij voorzetten als doelpogingen is hij levensgevaarlijk. 

John Stones – Manchester City – 8.5

Als verdediger maakte John Stones in de wedstrijd tegen Crystal Palace twee goals. Stones werd eigenlijk door alles en iedereen al afgeschreven. Laporte en Rubes Dias zouden het beoogde centrale duo moeten vormen bij City achterin. Maar door langdurig blessureleed van Laporte pakt de Engelsman nu zijn kans. Stones laat de laatste weken zien van enorme waarde te kunnen zijn. Niet alleen door te scoren, maar ook met zijn voetballende inbreng van achteruit. De revival van Stones is niet alleen goed nieuws voor Pep, maar ook voor het Engelse nationale elftal. 

Joël Veltman – Brighton – 7.5

Verdedigend enorm belangrijk bij de 0-1 zege op Leeds United. Veltman stond op de plek van de door blessure getijsterde Tariq Lamptey. Onze landgenoot verving hem echter meer dan uitstekend. De oud Ajacied was cruciaal met een aantal belangrijke onderscheppingen. 

Tanguy Ndombele – Tottenham Hotspur – 8

Ndombele maakte een geweldige goal tegen Sheffield United Absolute het terugkijken waard. Naast zijn goal werd Ndombele terecht verkozen als Man van de Wedstrijd. De Fransman kwam voor een flink bedrag over van Lyon, maar kon lange tijd de belofte niet waarmaken. Volgens Mourinho zou de middenvelder lui zijn en er niet alles voor geven. De Portugese trainer is lang met hem bezig geweest en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Ndombele lijkt weer op de topspeler die we kennen van zijn tijd bij Lyon. Hij is sterk in de duels en veroverd  ballen op het middenveld. Met bal brengt hij enorm veel voetballend vermogen met zich mee. Al met al een geweldige speler om naar te kijken. 

Filip Kostic – Eintracht Frankfurt – 8.5

De Serviër nam zijn elftal bij de hand met twee assists. Beide assists werden afgerond door verloren zoon Luka Jovic. We kennen Kostic natuurlijk van zijn tijd bij FC Groningen. De flamboyante aanvaller kende een sterke periode bij de plaatselijke FC. Na omzwervingen bij Stuttgart en HSV kwam de Servisch International in 2018 aan in Frankfurt. Sindsdien is Kostic uitgegroeid tot een belangrijke puzzelstukje in het elftal van trainer Adi Hütter. De taak van Kostic is om de gehele linkerflank te bestrijken. 

Luis Alberto – Lazio – 9

De Spanjaard was met twee goals de grote man in de zege tegen stadsgenoot AS Roma. Luis Alberto is een van de smaakmakers in het elftal van Filippo Inzaghi. Technisch enorm vaardig en kan medespelers makkelijk voor de goal zetten. Naast zijn oog voor medespelers heeft de Spanjaard een neusje voor de goal. Op dit moment is hij een van de betere middenvelders van de Serie A. In de FC Buitenland van maandag werd al uitgebreid stilgestaan bij de kwaliteiten van de Spanjaard. Daar werd ook de vraag gesteld of hij klaar is voor een stap naar de absolute top, wat denken jullie? 

Nicolò Barella – Inter – 9

De grote man van Inter met een goal en een assist. Al maanden tikt Barella een hoog niveau aan. De Italiaan is het best te omschrijven als een dynamische middenvelder. Hij is overal op het veld te vinden en is niet vies om vuile meters te maken. Barella heeft ontzettend veel inzicht en beschikt over een meer dan uitstekende passing. Hij heeft alles in zich  om een van de beste middenvelders van de wereld te worden.

Thomas Müller – Bayern München – 8

Voor ons gemak stellen we Müller op als rechtsbuiten. Mijn meest gebruikte speler in het Elftal van de Week. De Duitser was maar weer eens van levensbelang met een goal en een assist. Wat de middenvelder presteert onder Hansi Flick is echt ongekend. Vorig seizoen was Müller al goed voor 20 assists. Dit seizoen staat de teller alweer op 10. Op dit moment lijkt de enige speler die het record van vorig jaar kan verbreken Müller zelf te zijn. 


Simy – Crotone – 9

Twee goals en een assist in een belangrijke wedstrijd tegen Benevento. Met die cijfers mag je niet ontbreken in dit elftal. Veel weet ik niet echt over deze spits. Wel weet ik dat Simy ijzersterk is in de duels. En in de zestien levensgevaarlijk. Simy was niet voor niets topscorer in de Serie B vorig seizoen.

Lorenzo Insigne – Napoli – 8

Betrokken bij drie van de zes Napolitaanse goals tegen Fiorentina. Insigne maakte twee goals en was een keer aangever. De aanvaller is technisch sterk, heeft inzicht en scorend vermogen. Een van de beste spelers uit de recente clubhistorie van Napoli. Door zijn prestaties op het veld is Insigne uitgegroeid tot een absolute clublegende. Bovendien als Neutrale Kijker absoluut een speler om je tv voor aan te zetten. 

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, FOX Sports-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.