Borussia Dortmund swingt weer een beetje

14 januari 2021 - 16:58

Door: Mick van der Nat

Een maand na het ontslag van hoofdtrainer Lucien Favre leeft Borussia Dortmund weer een beetje op. De 1-5 thuis nederlaag tegen VfB Stuttgart die de Franse hoofdcoach de kop kostte is weggepoetst met negen punten uit vier wedstrijden. Sterren Marco Reus, Jayden Sancho en Erling Braut Håland namen Dortmund bij de hand en wonnen dit weekend de topper van RB Leipzig met 1-3. 

Fenomeen Håland 

De Noorse spits mistte de gehele maand december en is nu weer op de weg terug. Hij liep een spierblessure op in de laatste training voor het Champions League treffen met Lazio op 2 december 2020. Håland die zijn doelpuntenrekening van 2021 opende met 2 goals, was weer ouderwets goed. “Bij het tweede doelpunt begint Håland aan een samba waar ik niet van wist dat hij die in dat logge lichaam van hem had”, aldus Jaron Blonk van FC Buitenland. 

De assist van Reus

Voor Martijn van Zijtveld was de assist van Marco Reus bij de 0-1 magistraal. “Hij heeft Sancho nooit gezien. Ik heb die goal nu al vier keer teruggezien uit allerlei hoeken en standen, maar hij doet het puur op gevoel. Hij weet dat Sancho daar moet staan, dus geeft hij precies de juiste snelheid mee. Een assist van de buitencategorie en echt even het terugkijken waard. 

Blessure Axel Witsel

Niet alles was koek en ei voor de Die Schwarzgelben. Belgische middenvelder Axel Witsel viel uit met een gescheurde achillespees. Niet alleen is dat een groot gemis voor de nummer vier uit Duitsland, maar ook het EK komt in gevaar voor Witsel. Bondscoach van België Roberto Martinez hoopt op een snel en voorspoedig herstel van zijn controlerende middenvelder. 

Zaterdag 16 januari om half vier gaat Dortmund proberen haar goede lijn door te zetten in een thuiswedstrijd tegen Mainz, de hekkensluiter van de Bundesliga. 

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, FOX Sports-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.

Foto’s komen van https://www.soccratesimages.com/soccrates/home