Is Atletico Madrid op weg naar titel nummer 11?

11 januari 2021 - 17:12

Door: Mick van der Nat

Het seizoen 2013/2014 was het laatste jaar dat Atleti de titel won. Op de laatste speeldag speelden de Madrilenen gelijk in Camp Nou, waardoor het voor het eerst sinds 1996 de titel won. Dit jaar staan de matadors van Diego Simeone weer bovenaan, vallen de puzzelstukjes nu wel op hun plaats voor Los Colchoneros?

Koke

Geboren onder de naam Jorge Resurrección Merodio is Koke al jaren een vaste waarde in het team van Simeone. De middenvelder is na de ontbinding van het contract van Diego Costa de enige speler over die de titel in 2014 nog heeft meegemaakt. Koke, nu als aanvoerder is een van de aanjagers van het succes, het viel Jaron Blonk, Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson van FC Buitenland ook op. “Koke is net een Busquets, het is geen sexy voetballer. Hij beslist wedstrijden op plekken waarbij je het alleen merkt als je door het voetbal heen kijkt, zoals de defensieve organisatie en omschakeling. Daarin is hij cruciaal.” Dit seizoen heeft de Spanjaard ook nog geen enkel doelpunt gemaakt of assist gegeven, maar miste hij slechts 186 minuten in de liga. 

(L-R) *Manu Trigueros* of Villarreal, *Koke* of Atletico Madrid

Luis Suarez

“El Pistolero” kwam aan het begin van het seizoen voor ongeveer zes miljoen over van FC Barcelona. Nieuwe trainer Ronald Koeman had de te oud geworden en te dure Uruguayaan niet meer nodig en dus moest de spits vertrekken. Suarez laat zich na zijn vertrek toch van zijn beste kant zien bij de Madrilenen met negen goals en twee assists in 16 wedstrijden. Bij FC Buitenland waren ze in overeenstemming over de belangrijke rol die Suarez is gaan spelen. “Suarez maakt doelpunten die kampioenspunten binnen halen. Tegen Deportivo Alavés scoorde hij de winnende goal in de laatste minuut, terwijl je het gevoel had dat hij niet meer ging vallen. Zo iemand heb je nodig wil je aan het eind bovenaan staan.” 

Diego Simeone

“Een man die altijd met een middelvinger naar Barça speelt en tot op het bot gemotiveerd is kampioen te worden met Atletico”, aldus FC Buitenland. El Cholo won La Liga al één keer en wilt niets liever dat nog een keer te doen. Zijn defensieve formatie, loopt weer zoals het deed in tijd met Godin, Juanfran en Felipe Luis, waardoor het bijna onmogelijk is vaak te scoren. Zes tegendoelpunten is alles wat tegenstanders hebben kunnen scoren tegen zijn formatie. “Het is niet altijd leuk om 90 minuten te kijken naar Atletico, maar als ze zo door gaan hebben ze een goeie kans op de titel. Het enige probleem is de diepte, op sommige plekken missen ze dat gewoon. Het is afwachten of ze het kunnen volhouden, want bij enige misstap sluit Real Madrid gewoon aan.” 

(L-R) coach *Diego Simeone* of Atletico Madrid, T-shirt of the coach of Atletico de Madrid *Radomir Antic* deceased

De formatie van Simeone zal het dinsdag 12 januari opnemen tegen Sevilla in het eigen Wandra Metropolitano!

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, FOX Sports-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.

Foto’s komen van https://www.soccratesimages.com/soccrates/home