FC Buitenland: Elftal van de week

08 december 2020 - 15:47

Door: Dosty Amin

Fernando Pacheco – Alavés

Pacheco is een echte puntenpakker voor Alavés. Met zijn reddingen hield hij eerder al een punt over in de wedstrijd tegen Barcelona. Dat kunstje flikte hij weer tegen het goed draaiende Real Sociedad. Met vijf reddingen was hij de absolute sterspeler aan de kant van Alavés. De doelman is al jaren een van de sterkhouders en lijkt klaar voor een stap hogerop. 

Take 🎬:

Pacheco speelt volgend seizoen bij een club in het linkerrijtje van La Liga

Kieran Trippier – Atletico Madrid 

De back had met twee assists een cruciale rol in de zege op Valladolid. Trippier zijn grootste kwaliteit is zijn traptechniek. Uit de geruchten blijkt dat Manchester United interesse heeft om Trippier in de winterstop over te nemen van Atlético Madrid. Trainer Solskjaer zou graag een concurrent erbij willen halen voor Wan Bissaka. Zouden jullie het een logische keuze vinden van de The Red Devils?

Take 🎬:

Gaat Wan-Bissaka uit de basis spelen, als hij de overstap maakt

Kurt Zouma – Chelsea

Hij staat inmiddels op vier goals. Een van die goals maakt hij afgelopen weekend, in de wedstrijd tegen Wolverhampton. Zouma is dit seizoen een belangrijke basiskracht in het elftal van Frank Lampard. Fysiek is de Fransman ijzersterk, maar zijn passing is misschien nog wel belangrijker. Samen met Thiago Silva vormt hij een uitstekend centraal duo. Wie had ooit nog gedacht dat Kurt Zouma zo’n belangrijke rol zou vertolken in het Chelsea shirt. 

Take 🎬:

Zouma wordt gekozen in het PL Elftal van het Seizoen

Juan Cuadrado – Juventus 

Met twee assists voorkwam de Colombiaan puntenverlies voor Juventus. Cuadrado is de afgelopen jaren omgeturnd van buitenspeler naar een wingback. Hij heeft zich verdedigend flink ontwikkelt in de laatste. Toch is hij met name in balbezit een belangrijke pion in het elftal van Pirlo. De diepgang, prima één-tegen-één en sterke voorzet maken van Cuadrado een uitstekende wingback. Dat liet hij ook zien in de wedstrijd tegen Torino, toen Bonucci de 2-1 kon binnen koppen na een voorzet van de Colombiaan. 

Take 🎬:

Haalt de dubbele cijfers qua assists in alle competities dit seizoen

Achraf Hakimi – Inter 

Met twee goals liet hij weer eens van zich gelden. De Marokkaan verloor na een mindere periode zijn basisplaats aan Darmian. De Italiaan past tactisch beter in het systeem van Conte. Hakimi is verdedigend te zwak volgens de Italiaanse coach. De grootse kwaliteit van Hakimi is zijn aanvallende bijdrage. 

Take 🎬:

De Marokkaan wordt in de winter verhuurd aan Dortmund

Milinkovic-Savic – Lazio 

Met een goal en een assist was Milinkovic-Savic van levensbelang. De Serviër is de perfecte box-to-box middenvelder. Hij heeft een geweldige trap in de benen en dat liet hij in de wedstrijd tegen Spezia zien ook! Milinkovic-Savic werd de afgelopen jaren vaker in verband gebracht met Manchester United, maar tot een overstap is het nooit gekomen. Vinden jullie dat hij klaar is voor een volgende stap

Take 🎬:

In de winter maakt hij de overstap naar Manchester United 

Florian Neuhaus – Gladbach 

Met een assist tegen Freiburg liet hij wederom zien hoe belangrijk hij voor Gladbach is. Neuhaus is een van mijn favoriete middenvelders in de Bundesliga. De Duitser vertolkt een belangrijke rol in het leger van trainer Marco Rose. De middenvelder is technisch vaardig en voetbalt zich vaak onder de druk uit. Neuhaus voelt feilloos het moment van diepgaan aan. Bovendien heeft hij aan de bal goed oog voor vrijstaande medespelers.Een volgende stap in zijn carrière lijkt dan ook onvermijdelijk. 

Take 🎬:

Vormt de komende jaren een blok met Kimmich bij zowel die Mannschaft als Bayern München

Ritsu Doan – Arminia Bielefeld

Met een goal en een assist loodste hij Bielefeld langs Mainz. Vanuit zijn tijd bij Groningen en PSV weten we dat Doan goed kan dribbelen. Daarnaast heeft de Japanner een meer dan prima traptechniek. In Eindhoven kwam de middenvelder weinig in actie en wat leidde tot de verhuur aan Arminia Bielefeld. Daar lijkt hij inmiddels volledig zijn draai te hebben gevonden. Met twee goals en twee assists is hij goed begonnen aan zijn tijd in Bielefeld.

Take 🎬:

Bielefeld licht zijn optie en verkoopt hem weer aan een subtopper in de Bundesliga

Thomas Müller – Bayern München. 

Muller staat nu voor de tweede keer in het Elftal van de Week. Met twee goals tegen Leipzig kon ik niet om hem heen. De Duitser doet het zo goed in 2020 dat de roep om zijn terugkeer in die Mannschaft steeds groter wordt. Joachim Löw nam na een teleurstellend WK in Rusland afscheid van een aantal routiniers, waaronder Thomas Müller. Gaat Löw terugkomen op zijn besluit en zien we Müller toch op het EK in 2021? 

Take 🎬:

Maakt die Mannschaft Europees Kampioen 

Harry Kane – Tottenham Hotspur 

Hij staat dit seizoen op 8 goals en 10 assists. Dat zijn echt absurde cijfers. In de Derby tegen Arsenal was de spits goed voor een goal en een assist. Kane is onder Mourinho omgeturnd tot een van de beste spelmakers in de wereld. De spits zakt vaak uit naar het middenveld en trekt zo gaten voor lopende spelers, zoals Son. De chemie tussen Son en Kane is fantastisch om naar te kijken. 

Take 🎬:

Gaat het assistenten record in de Premier League ruimschoots verbreken 

Wilfried Zaha – Crystal Palace 

Met twee goals had Zaha een groot aandeel in de monsterzege op West Brom. De Ivoriaan is snel en combineert dat met een uitstekende dribbel. Het enige wat echt aan het spel van Zaha ontbrak was productiviteit. Aan de bal een hele leuke speler om naar te kijken, maar nooit echt beslissend. Met zeven goals en twee assists in de eerste negen wedstrijden is hij hard op weg om met dat stempel af te rekenen. 

Take 🎬:

Zaha speelt volgend seizoen bij een topclub in Engeland

Kunt je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, FOX Sports-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.