FC Buitenland: Elftal van de week

01 december 2020 - 14:18

Iedere week maakt Dosty Amin het FC Buitenland Elftal van de week! Scrol snel naar beneden en zie wie deze week het elftal van de week hebben gehaald.

Door: Dosty Amin


Illan Meslier – Leeds United 

Cijfer: 8.

De jonge keeper maakt wekelijks indruk bij Leeds United. Afgelopen weekend hield hij zijn goal schoon in de uitwedstrijd tegen Everton. Mede dankzij een aantal cruciale reddingen van de Franse doelman, wist Leeds te winnen. Hij kwam voor ruim zes miljoen over van Lorient en maakt grote indruk. 

Take 🎬:

Volgend seizoen draagt Meslier het tenue van Chelsea als tweede keeper achter Mendy.  Gaetano Letizia – Benevento 

Cijfer: 7.5

Met een heerlijke afstandsschot bezorgde hij Benevento een punt tegen Juventus. Zijn aanvallende drang naar voren is een van zijn beste kwaliteiten. Eerder scoorde de back al tegen Sampdoria. Letizia was vorig seizoen al een van de uitblinkers bij het behalen van het kampioenschap in de Serie B. Die sterke vorm trekt hij door naar dit seizoen.

Take 🎬:

Gaat zijn carrière afsluiten bij Benevento.Federico Fernandez – Newcastle United 

Cijfer: 8. 

Newcastle United had het geruime tijd enorm moeilijk met het aanvalsdrang van Crystal Palace. De Argentijnse verdediger Fernandez was enorm belangrijk, met onder andere een geweldig block op het schot van Kouyate. Fernandez is een verdediger in de puurste vorm. Plus bij corners een extra wapen met zijn sprongkracht. Een uitstekende verdediger voor Newcastle United.

Take 🎬:

Fernandez gaat mee met het Argentijnse nationale elftal naar het WK 2022 in Qatar. Pervis Estupiñán – Real Sociedad 

Cijfer: 8.

Hij versierde een penalty in de uitwedstrijd bij koploper Real Sociedad. Estupinan werd in 2017 door Watford overgenomen van Udinese. Sindsdien werd de linksback elk seizoen verhuurd, zonder ook maar één minuut in de hoofdmacht van Watford te hebben gespeeld. Vorig seizoen maakte hij furore op de linkerflank bij Osasuna. Met zijn loopvermogen en voorzetten is hij een plaag voor iedere tegenstander. Dit seizoen werd de Ecuadoriaan definitief overgenomen door Villarreal. Weer een nieuwe club, maar dat verandert niks aan de vorm. 

Take 🎬:

In de toekomst een vaste linksback bij een absolute grootmacht. Kingsley Coman – FC Bayern 

Cijfer: 8.5.

Tegen Stuttgart zagen we de klasse van Kingsley Coman. Met een goal en een assist was hij belangrijk in de 1-3 overwinning. De snelheid van de Franse buitenspeler is een dreiging voor iedere verdediging. Coman heeft alles in zich om een absolute topspeler te zijn, maar mist vaak nog net niet beslissend. Dit seizoen lijkt de knop om te zijn. Met vijf goals en vier assists in elf wedstrijden is hij enorm productief. Naast goals en assists is Coman waardevol in het drukzetten en de omschakeling. Na een moeilijke periode met veel blessures lijkt Kingsley Coman eindelijk zijn belofte in te lossen. Laten we hopen dat we hem volgend jaar terug zien in het team van het jaar!

Take 🎬:

Komt uit op de dubbele cijfers dit seizoen qua goals en assists. Piotr Zieliński – Napoli

Cijfer: 8.

Een van mijn favoriete middenvelders in de Serie A. In de wedstrijd tegen AS Roma liet Zielinski zien waarom. De Pool is technisch begaafd en kan gemakkelijk een tegenstander passeren. Zijn gevoel voor diepgang is fenomenaal, absoluut een extra wapen voor het dynamische Napoli. Het is in ieder geval altijd een genot om hem aan het werk te zien, samen met Fabián Ruiz op het middenveld van Napoli. 

Take 🎬: 

Wordt gekozen in het Serie A Elftal van het Jaar.Ellyes Skhiri – FC Köln

Cijfer: 8.5.

Met zijn twee goals bezorgde hij Köln de drie punten in de uitwedstrijd bij Borussia Dortmund. De middenvelder stond twee keer op de juiste plaats bij een corner. De Tunesische-Fransman staat niet bekend om zijn goals, maar heeft er dit seizoen al drie gemaakt. Ellyes Skhiri is van nature een verdedigende middenvelder, dus deze statistieken zijn enigszins opvallend. 

Take 🎬:

Hij gaat dit seizoen nog een hattrick maken. Mattia Zaccagni – Hellas Verona 

Cijfer: 9.

Een van de revelaties dit seizoen. Afgelopen weekend was de Italiaan belangrijk in de uitzege bij Atalanta. Met een versierde penalty en een doelpunt hielp hij Verona aan een knappe 0-2 zege. De aanname bij de tweede goal is zeker het terugkijken waard. De middenvelder is technisch verfijnd, heeft een prima pass en een perfect gevoel voor diepte. Met zijn 25 jaar is hij niet meer de jongste, maar hij ontwikkelt zich dit seizoen stormachtig. 

Take 🎬:

Volgend seizoen speelt Zaccagni bij een topclub in de Serie A. Ik gok op Atalanta. En bemachtigd hij in de toekomst een basisplaats bij de Azzurri. Antoine Griezmann – FC Barcelona 

Cijfer: 8.5.

Met een goal en een assist zagen we een klein beetje van het oude niveau van Griezmann.
In de eerste helft was de Fransman dreigend met zijn loopacties achter de verdediging van Osasuna. Met een verwoestende uithaal zette Griezmann de 2-0 op het bord. De laatste weken begint het er allemaal iets beter uit te zien bij Griezmann, laten we hopen dat Griezmann eindelijk zijn draai heeft gevonden bij FC Barcelona.

Take 🎬:

Wordt clubtopscorer dit seizoen.Riyad Mahrez – Manchester City 

Cijfer: 10.

Ik twijfelde tussen Riyad Mahrez of Kevin de Bruyne, maar door de drie doelpunten kon ik niet om de Algerijn heen. De first touch van Mahrez is pure magie. In het systeem van Guardiola begint hij een belangrijke spil te worden. Mahrez maakte furore in zijn tijd bij Leicester City. De geweldige prestaties van dat seizoen leidde uiteindelijk tot de sprookjestitel van Leicester. Na een ietwat moeizame start lijkt de Algerijnse super vedette verzekert te zijn van een basisplaats. De geweldige prestatie van afgelopen zaterdag zal die positie nog iets zekerder maken. 

Take 🎬: 

Helpt Algerije naar de kwartfinale van het WK 2022.Edinson Cavani  – Manchester United 

Cijfer: 10.

Met twee goals en een assist was de spits van levensbelang voor Manchester United. De Uruguayaan werd in de rust gebracht om de opgelopen 2-0 achterstand tegen Southampton weg te poetsen. Met een slimme pass bracht ‘El Matador’ Bruno Fernandes in de stelling om de aansluitingstreffer te maken. Met twee heerlijke kopballen zorgde hij zelf voor de 2-3 overwinning. De alltime clubtopscorer van PSG werd op een enigszins harde manier bij het grofvuil gezet in Parijs. Het duurde een tijdje voordat Cavani een nieuwe club vond, maar de match met The Devils lijkt er wel te zijn. Hoe belangrijk gaat hij nog worden de komende maanden?

Take 🎬:

Hij gaat Manchester United kampioen maken met 15+ goals. 

Kunt je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, FOX Sports-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.

Pictures by Soccrates Images (https://www.soccratesimages.com/soccrates/home)