FC Buitenland: Elftal van de week

10 november 2020 - 11:49

Iedere week maakt Dosty Amin het FC Buitenland Elftal van de week! Scrol snel naar beneden en zie wie deze week het elftal van de week hebben gehaald.

Door: Dosty Amin

Keeper


Koen Casteels – Wolfsburg

Hij pakte in de absolute slotfase een beslissende penalty en speelde daarmee een cruciale rol in de belangrijke 2-1 overwinning op Hoffenheim. De Belg komt uit de jeugdopleiding van KRC Genk. Zijn concurrent onder de lat was destijds Thibaut Courtois. Door een blessure van Casteels kreeg Courtois de kans in de play-offs wedstrijden om het kampioenschap. Courtois liet zijn talenten zien en dat betekende de exit voor Koen Casteels. Via Hoffenheim en Werder Bremen kwam Casteels uiteindelijk bij Wolfsburg terecht en daar maakt hij grote indruk. 


Verdedigers


Lucas Hernández – FC Bayern München 

De Fransman speelt nu als linksback na de blessure van Alphonso Davies. Hij vervulde die rol uitstekend tegen Dortmund. Hij stond tegenover het Engelse toptalent Jadon Sancho.  Hernández declasseerde Sancho tot een amateurrechtsbuiten, hij is geen moment in het spel van Dortmund voorgekomen. Naast zijn uitstekende verdedigende prestaties gaf hij in de tweede helft ook nog een puntgave assist op Lewandowski

Wesley Fofana – Leicester City 

Een rots in de branding voor Leicester City in de wedstrijd tegen Wolves. De verdediger  heeft een geweldig verdedigend inzicht en is bovendien uitstekend aan de bal. Fofana viel mij een aantal maanden geleden al op. Hij speelde toen met Saint-Etienne in de Franse bekerfinale tegen PSG. De destijds 18-jarige verdediger maakte al een hele goede indruk. Het lijkt erop dat de rest van de Engelse top heeft zitten slapen op Wesley Fofana. 

Kyle Walker-Peters – Southampton 

Trainer Ralph Hasenhüttl eist van zijn spelers dat ze de tegenstander vol onder druk zetten. Walker-Peters lijkt dat volledig onder controle te hebben. Onder andere door het uitstekende druk zetten op de verdedigers van Newcastle United ontstond het openingsdoelpunt van Che Adams. Iets later in de wedstrijd veroverde Walker-Peters de bal op het middenveld waar bijna het tweede doelpunt uit volgde. Zijn veelzijdigheid geeft Ralph Hasenhüttl opties,  Walker-Peters kan namelijk zowel rechtsback als rechter wingback uit de voeten.Middenvelders


Matheus Cunha – Hertha BSC

Met een goal en een assist zorgde hij voor een 0-3 zege bij Augsburg. De Braziliaan is snel, technisch vaardig en heeft oog voor teamgenoten. Een geweldige aankoop van Die Alte Dame. Zijn assist op Piatek is absoluut de moeite waard om terug te kijken. De middenvelder kon nooit een vaste basisplaats veroveren bij Leipzig. Hertha Berlin maakte dankbaar gebruik van die situatie en nam hem vorig jaar over voor een luttele 18 miljoen euro. Dit is een speler van wie we nog veel gaan horen. 

Bruno Fernandes – Manchester United

De Portugees liet tegen Everton maar weer eens zijn waarde zien. Met twee goals en één assist sleepte hij zijn ploeg naar de derde zege van het seizoen. De middenvelder heeft de sleutels van het elftal in handen. Fernandes is in zijn eerste 33 wedstrijden betrokken bij 31 goals! Door zijn komst in januari heeft Manchester United zich weten te plaatsen voor de Champions League. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor zijn elftal en draagt het team naar een hoger level.

Tomas Soucek – West Ham

De Tsjech werd afgelopen winter gehuurd van Slavia Praag met een optie tot koop. In zijn eerste maanden in Londen deed hij het zo goed, dat die optie direct werd gelicht. Soucek is een echte box to box middenvelder. Zijn grootste kwaliteit is op de juiste momenten in de zestien van de tegenstander opduiken. Dat liet hij weer zien in de wedstrijd tegen Fulham.  In de slotfase van de wedstrijd zorgde hij voor de overwinning van The Hammers.  

Sheraldo Becker – Union Berlin

Met een goal en een assist was hij belangrijk in de 5-0 zege op Arminia Bielefeld. Zijn gevoel voor diepgang maakt hem een gevaar voor iedere verdediger. Als Becker op volle snelheid is, is hij voor de gemiddelde verdediger niet meer bij te houden. De oud-Ajacied speelt bij een van de leukste clubs in Duitsland. Zeker de moeite waard om een keer een wedstrijdje van te kijken. 

Aanvallers


Angel Di Maria – PSG

De Argentijn loodste PSG langs Rennes met twee goals en éën assist. Vooral zijn eerste goal was echt geweldig. Zijn snelheid verbonden aan technische vermogen maakte hem moeilijk te verdedigen. Het gaat bij PSG vooral over Neymar en Mbappe. Di Maria bewijst vrijwel wekelijks dat hij nog in dat rijtje hoort. Sinds zijn periode bij Real Madrid ben ik Di Maria op de voet gaan volgen. In de wedstrijd tegen Barcelona in het seizoen 2013/2014 gaf hij een ware masterclass. Misschien zelfs een van de beste individuele prestatie die ik van een speler heb gezien. 

M’Bala Nzola – Spezia

Een speler waar ik voorafgaand aan dit weekend nog nooit van had gehoord. Met twee goals zorgde hij voor een uitzege op Benevento. De spits heeft een uitstekende positionering voor de goal. Bovendien is Nzola fysiek sterk en goed in de lucht. De spits werd afgelopen seizoen gehuurd van Trapani en was goed voor zeven goals en twee assists in de Serie B. Afgelopen zomer werd de Fransman transfervrij overgenomen. Gaan we in de toekomst vaker horen van deze speler?

Joao Felix – Atlético Madrid

De Portugees is bezig aan een ijzersterke reeks. Met twee goals en een assist bevestigd hij zijn goede vorm. De komst van Suarez zorgt ervoor dat Joao Felix beter tot zijn recht komt. De wisselwerking tussen die twee is duidelijk zichtbaar. Suarez creëert ruimte waar Joao Felix kan induiken. Andersom is Joao Felix altijd zoekende naar zijn Uruguayaanse aanvalspartner. Wat resulteerde in de derde goal. Na een valse start vorig jaar, lijkt Joao Felix nu zijn belofte van 120 miljoen in te lossen.

Kunt je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, FOX Sports-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.