Waar liggen de kansen voor AZ en Feyenoord?

05 november 2020 - 17:49

Het is weer donderdag en dat betekent: Europa League voetbal! Vanavond komen PSV, AZ en Feyenoord in actie. De vooruitblik op de wedstrijd van PSV vind je in de Peesjevee podcast. Hier wordt vooruit geblikt op de wedstrijden van AZ en Feyenoord van vanavond. Wat kunnen onze Nederlandse teams verwachten?

Door: Wessel Sprangers


Real Sociedad – AZ 18:50

AZ mag vanavond als eerste aftrappen. Real Sociedad is de tegenstander van AZ vanavond. De verrassende koploper in La Liga! In een 4-2-3-1 opstelling hebben ze dit seizoen pas één wedstrijd verloren in de competitie. De experts van FC Buitenland verwachten dat Real Sociedad nog wel een tijd bovenin mee gaan draaien. Jaron Blonk, een van de hosts, vertelt voor welke spelers AZ moet oppassen. “Ze hebben het vertrek van Martin Ødegaard goed opgevangen door David Silva te halen. Mikel Oyarzabal, die op de linkerflank speelt, is de absolute vedette van dit elftal. Je merkt aan alles dat hij zich wil laten zien aan de Europese top. Hij is dit seizoen enorm belangrijk met zijn goals en assists.’’Wil je nog meer weten over Real Sociedad? Luister dan de FC Buitenland Podcast van deze week (25:42) en ga perfect voorbereid de wedstrijd Real Sociedad – AZ in!

Met achttien doelpunten uit acht wedstrijden heeft Real Sociedad veruit de meeste goals gemaakt in La Liga. Oyarzabal is met vijf goals clubtopscorer én heeft gedeeld het meeste aantal assists achter zijn naam staan. Ander Barrenetxea is hét toptalent van Real Sociedad. Pas achttien lentes jong en startte dit seizoen al vier keer in de basis en viel twee keer in. Op de rechterflank moet hij voor het gevaar gaan zorgen. In de Europa League leed Real Sociedad een onterecht nederlaag tegen Napoli. Erreala zal gebrand zijn op herstel tegen koploper AZ.Feyenoord – CSKA 21:00

Voor Feyenoord staat er een thuiswedstrijd op het programma. In de Kuip moet Feyenoord proberen om CSKA Moskou te verslaan. Dat is alles behalve een makkelijke opgave. De Russische formatie van trainer Viktor Goncharenko doet het goed in de Russische competitie.

Net als Sociedad staat ook CSKA bovenaan. Met vijfentwintig goals uit dertien wedstrijden komen ze echter niet in de buurt van de doelpuntenproductie van Real Sociedad. Toch zijn het de aanvallende talenten die Feyenoord in de gaten moet houden vanavond. Grote man bij CSKA is Nikola Vlasic. Het grote Kroatische talent kon nooit helemaal aarde bij Everton, maar lijkt zijn grote belofte nu wel in te lossen. Met zes goals en vier assists is hij de belangrijkste speler van CSKA. De sluwe spits Fedor Chalov uit de eigen jeugdopleiding is daarnaast iemand die de Feyenoord verdedigers niet uit het oog mogen verliezen.


Tegenover de jonge honden in de voorhoede staat natuurlijk clubicoon Igor Akinfeev op goal. Van de dertien wedstrijden in de competitie hield hij vijf keer de nul en moest hij slechts tien keer een tegengoal incasseren. Ook voormalig toptalent Alan Dzagoev speelt nog voor de legerclub. Dzagoev is niet meer de flegmatieke ‘10’ van vroeger, maar veel meer een controlerende middenvelder. Feyenoord zal van goede huize moeten komen om dit CSKA te verslaan.

Nog meer voorbeschouwingen op de Europa League wedstrijden van vanavond? Luister dan naar de FC Afkicken Daily van vandaag. Neal & Bruce kijken vooruit naar de wedstrijden van AZ, Feyenoord en PSV!