PSV moet lijn doortrekken in Europa

03 november 2020 - 16:56

Door: Wessel Sprangers

Van een normale week kunnen we niet spreken bij PSV. Ondanks negen Covid besmettingen moest PSV afgelopen zondag gewoon aantreden tegen ADO Den Haag tot grote woede van Toon Gerbrands. Nu moet de blik toch richting PAOK. Dit en nog veel meer wordt besproken door Guus en Lennart in de nieuwe Peesjevee podcast

Donderdag wacht een belangrijke Europese wedstrijd voor PSV. Tegen PAOK Thessaloniki zal er gestreden worden om de tweede plaats achter Granada. De Spanjaarden spelen uit tegen het Cypriotische Omonia Nicosia. 

Door de vele Covid besmettingen bij PSV is het lastig in te schatten welke elf namen op het veld zullen verschijnen. Afgelopen week maakte Adrian Fein zijn eerste minuten in de Eredivisie tot vreugde van veel PSV-supporters. Of hij dan gelijk een basisplaats heeft afgedwongen bij PSV? Guus vindt van niet. “We moeten nu niet de polonaise achter Fein gaan lopen, want hij speelde tegen een ADO Den Haag, dat deze wedstrijd niets voorstelde” aldus Guus.

Over de sterkte van PSV valt op dit moment nog niet veel te zeggen. In de Eredivisie werd gemakkelijk gewonnen van ADO, maar in de Europa League begon PSV met een nederlaag tegen Granada en een zeer moeizame overwinning tegen Omonia Nicosia. In de eerste fase van het seizoen heeft PSV sterke momenten afgewisseld met zwakke momenten. Al het blessure- en Coronaleed helpt het team van Schmidt daar absoluut niet bij. 

PAOK presteert goed in de Griekse competitie. Ze staan op een verdienstelijke vierde plek met vier punten achter de nummer 1. Bovendien zijn ze nog ongeslagen in de competitie en Europa League. Het griekse team uit Thessaloniki is een stugge tegenstander, die weinig doelpunten weggeeft. Met twee gelijke spelen, tegen Omonia Nicosia en Granada, zal het voor PSV niet gemakkelijk worden om te winnen in Griekenland. 

De belangrijkste spelers voor PAOK zijn Karol Swiderski en Stefan Schwab. Swiderski zorgt voor de goals en Schwab is in veel gevallen de aangever. Met Christos Tziolis heeft PAOK nog een piepjong talent in de gelederen. De pas 18-jarige Griek maakte ongeveer een maand geleden zijn debuut voor het nationale elftal en stond afgelopen weekend weer in de basis bij PAOK. Laten we hopen op een vermakelijke wedstrijd tussen, op het oog, redelijk gelijkwaardige ploegen. 

Kan je geen genoeg krijgen van PSV? Luister dan naar de nieuwste aflevering van de Peesjevee Podcast met Guus Peters en Lennart Timmerman.