FC Buitenland: Elftal van de week

03 november 2020 - 12:58

Iedere week maakt Dosty Amin het FC Buitenland Elftal van de week! Scrol snel naar beneden en zie wie deze week het elftal van de week hebben gehaald.

Door: Dosty Amin


Keeper


Fernando Pacheco – Deportivo Alaves

Hij speelde een absolute hoofdrol in de wedstrijd tegen Barcelona. Met zeven reddingen wist hij Alavés op 1-1 te houden. Een droomavond voor Pacheco. De doelman verruilde Real Madrid transfervrij in 2015 voor Alavés. Destijds nog actief in de Segunda Division. Inmiddels vijf jaar later heeft de Spanjaard al 189 officiële wedstrijden gespeeld voor El Glorioso.

Pacheco vs FC Barcelona 

————————————

🥅❌ 7 saves 

1️⃣ 1 Punt tegen Barcelona (1-1)


Verdedigers


Bote Baku – Wolfsburg 

De Duitser zorgde met een schitterende afstandsschot voor de gelijkmaker in de uitwedstrijd bij Hertha BSC. Met zijn ijzersterke linkerbeen schoot hij de bal vol in de kruising. Het was zijn eerste goal in een Wolfsburg shirt, nadat hij de overstap maakte vanaf Mainz. Met een enorme energie en cruciale onderscheppingen is hij nu al van groot belang voor Wolfsburg. 

Baku vs Hertha BSC

————————————

⚽️ Goal 

Mats Hummels – Dortmund 

Verdediger op papier en doelpuntenmaker van beroep. Met twee doelpunten hielp hij Dortmund aan een 0-2 zege bij Arminia Bielefeld. Hummels verliet vorige zomer Bayern München, nadat hij daar wegens onder andere door een gebrek aan snelheid overbodig werd. Bij Dortmund is Hummels uitgegroeid tot een hele belangrijke kracht in de defensie. Vooral zijn voetballende kwaliteiten vallen enorm op. Zijn lange ballen achter de defensie van de tegenstander is een van de onderdelen van de directe tactiek van Lucien Favre.

Hummels vs Arminia Bielefeld 

————————————

⚽️ 2 goals 

0️⃣ Clean Sheet 

Leonardo Spinazzola – AS Roma

Hij was belangrijk met het openingsdoelpunt in de wedstrijd tegen Fiorentina. In Nederland hebben we een aantal weken geleden kennis gemaakt met de back. Tijdens de interland Nederland – Italië werd Hateboer helemaal zoek gespeeld door Spinazzola. De Italiaan is snel en met zijn diepgang vaak enorm dreigend. In veel wedstrijden is hij vaak de gevaarlijke man aan de kant van AS Roma.

Spinazzola vs Fiorentina 

————————————

⚽️ Goal


Middenvelders


Cristian Tello – Real Betis

Als Tello eenmaal zijn brommer heeft gestart is hij door niemand af te remmen. Zo ondervonden ook de verdedigers van Elche. Met twee goals en een assist loodste hij Betis naar een 3-1 overwinning. Het gebrek aan rendement is het enige probleem van de Spanjaard. Dit seizoen lijkt daar een omslag in te komen. Met vier goals en een assist lijkt Tello zijn enorme snelheid te koppelen aan een hoog rendement. Mocht de aanvaller dit niveau vasthouden kan het wel eens een mooi seizoen worden voor Tello. 

Tello vs Elche CF

————————————

⚽️ 2 goals 

🅰️ 1 assist 

James Ward-Prowse – Southampton 

Met twee goals en een assist gaf hij zichzelf een mooi verjaardagscadeau. De Engelsman heeft een geweldige trap in de benen en liet dat tegen Aston Villa zien. Hij maakte het verschil in de eerste helft met twee perfect genomen vrije trappen. Naast zijn geweldige traptechniek is James Ward-Prowse enorm belangrijk met zijn verdedigende werk voor de ploeg. Een geweldige speler voor Southampton.

Ward-Prowse vs Aston Villa

————————————

⚽️ 2 goals 

🅰️ 1 assist 

Mohamed Elneny – Arsenal 

Een van de uitblinkers op Old Trafford. De Egyptenaar kreeg verrassend de voorkeur boven Granit Xhaka. Hij betaalde het vertrouwen van Arteta terug met een ijzersterke optreden. Samen met Thomas Partey was hij de baas op het middenveld. Elneny verrichte ongelofelijk veel vuil werk voor de ploeg en gaf een extra protectie aan de verdediging. In zijn eentje kreeg hij het voor elkaar om in de 91ste minuut een aanval van Manchester United te voorkomen (zie Twitterlink). 

Musa Barrow – Bologna 

Barrow was met twee schitterende goals mede verantwoordelijk voor de 3-2 overwinning op Cagliari. De Gambiaan is heel erg snel en eenmaal onderweg niet meer bij te houden voor tegenstanders. Hij koppelt zijn snelheid aan een ijzersterk schot en dat maakt hem tot een levensgevaarlijke speler. Heeft Atalanta hem te makkelijk laten gaan?

Barrow vs Cagliari  

————————————

⚽️ 2 goals 


Aanvallers


Hakim Ziyech – Chelsea 

De Premier League heeft eindelijk kennis gemaakt met de Wizard. De week begon voor Ziyech met zijn eerste Chelsea goal tegen Krasnodar. Dat gaf hij tegen Burnley een vervolg met een goal en een assist. De Marokkaan is technisch vaardig en leest het spelletje perfect. Naast zijn aanvallende bijdrage was Ziyech belangrijk in zijn defensieve taken. In de eerste wedstrijden na zijn herstel moest hij het vooral doen met invalbeurten waar hij niet kon overtuigen. Na zijn sterke optredens in zijn eerste twee basis optredens lijkt een plekje aan de rechterkant een zekerheidje te worden.  

Ziyech vs Burnley 

————————————

⚽️ 1 Goal 

🅰️ 1 Assist

Karim Benzema – Real Madrid 

Na het vertrek van Ronaldo heeft de Fransman alle touwtjes in handen. Benzema speelde jarenlang in de schijnwerpers van Ronaldo, maar sinds zijn vertrek steelt hij nu zelf bijna wekelijks de show. Met twee goals en een assist tegen Huesca laat hij maar weer eens zien hoe belangrijk hij is voor Real Madrid. Zijn rol in het spel van Zidane is essentieel. Hij zakt vaak uit naar het middenveld om zich aanspeelbaar te maken en ruimte te creëren voor de lopende mensen. Onmisbaar voor de Koninklijke en een van de beste spitsen ter wereld.

Benzema vs Huesca 

————————————

⚽️ 2 goals 

🅰️ 1 assist 

Gervinho – Parma 

Hij zorgde met twee goals voor een punt in de uitwedstrijd bij Inter. Vooral zijn eerste goal was technisch perfect. Een voorzet van Hernani werd door Gervinho in een keer binnenkant voet achter Handanovic gewerkt. Bij zijn tweede goal kroop hij achter de rug van De Vrij en plaatste de bal onder Handanovic door. Conte deed nog een uiterste poging om Gervinho binnen te halen, maar was uiteindelijk net te laat. Daar zal de beste man nu extra van balen. 

Gervinho vs Inter  

————————————

⚽️ 2 goals 

Kunt u geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, FOX Sports-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.