De doelpuntenmachine van Ten Hag

03 november 2020 - 18:41

Het Ajax van Erik Ten Hag scoort er op los. Maarliefst 251 goals in 82 wedstrijden. Een mooi record! Afgelopen speelronde werden er weer vijf goals gemaakt, waardoor het seizoenstotaal op 29 goals komt. Bart Sanders en Christian Visser bespreken deze week Ajax tegen Fortuna Sittard in de Pantelic wedstrijdeditie.

Door: Wessel Sprangers

Na een vroege achterstand, omdat er van alles mis gaat, wijzen beide hosts Bart en Christian een zondebok aan. Voor Christian is dat Noussair Mazraoui: ‘Mazraoui heeft geen idee waar de aanvaller van Fortuna is’. Volgens Bart is het Ryan Gravenberch. ‘Hij verliest eerst de bal op het middenveld en verliest vervolgens het duel om de bal te heroveren’. Maar dat er voorafgaand aan de goal van alles mis gaat, is voor de heren duidelijk.

Zo’n vijfentwintig minuten weten de bezoekers de voorsprong vast te houden. Klaassen brak uiteindelijk de ban voor Ajax. Uit een rebound van de kopbal van Traoré maakte hij zijn eerste en de tweede kwam vanaf de penaltystip. In eerste instantie miste Klaassen zijn penalty, maar wederom was het in de rebound wel raak. 

Ajax en debutanten die scoren passen even goed bij elkaar als Bassie en Adriaan. Deze keer was de beurt aan Brian Brobbey. Het gespierde talent van Ajax, van wie de fans hoge verwachtingen hebben, tikte de derde goal binnen. Bart tempert de verwachtingen enigszins: ‘De hype voor Brobbey is wel echt skyhigh en ik vind het allemaal wat overdreven, maar het is leuk voor hem dat hij scoort.’

De vierde en vijfde goal van de avond zijn opnieuw penalty’s. Christian vindt het logisch dat Ajax zoveel penalty’s krijgt. “Dat mensen zeuren dat Ajax veel penalty’s krijgt snap ik niet. Ajax heeft vaak meer dan 75% balbezit op de helft van de tegenstander. Je kan niet alleen maar onterechte penalty tegen krijgen als je zolang en zo vaak de bal op de helft van de tegenstander hebt” aldus Christian. 

Ajax scoort dit seizoen gemiddeld drie goals per wedstrijd. Als Ajax dit blijft vol houden kan er zomaar nog een record in het verschiet liggen. We zullen zien op hoeveel goals Ajax dit seizoen gaat eindigen. Met de dertien(!) goals van vorige week tegen VVV-Venlo hebben ze in ieder geval een statement afgegeven. Een verschrikkelijk scenario zoals in 2005/2006, toen Ajax het kampioenschap verloor op doelsaldo, zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen niet gebeuren.

Wil je helemaal in de stemming komen voor de Champions League wedstrijd van vanavond luister dan de Pantelic podcast!