FC Betting: Zinderende Zaterdag Bets! Eredivisie Speelronde 3 met PEC Zwolle – Sparta

26 september 2020 - 14:14

PEC Zwolle mag voor de tweede keer op rij aantreden op het nieuwe tijdstip van 16:30 in de Eredivisie. Vorige week was het een teleurstellend puntje in Alkmaar, deze week komt Sparta Rotterdam op bezoek in de Hanzestad. Sparta is nog steeds op zoek naar de eerste punten van het seizoen. In de eerste speelronde werd verloren van Ajax en vorige week was Vitesse te sterk voor de Rotterdammers. Wie zet de eerste stappen om zich in de middenmoot te nestelen?

1X2

PEC Zwolle is de favoriet voor deze wedstrijd met bijna 50% kans op een overwinning. Dit is vooral te danken aan het thuisvoordeel zo te zien, want de twee ploegen ontlopen elkaar niet veel in de datamodellen. De bookies zien hetzelfde en dus is dit vooral een gevoelsbet vandaag. Ben je het met Ronald de Boer eens en vindt je dat vertoond positiespel Zwolle naar de overwinning gaat helpen? Pak dan de Zwolle to win bet. Vindt je scoren op de counter belangrijker? Ga dan met een X2 of een overwinning voor Sparta.

#TeamBTTS

In Zwolle is het vaak gortdroog of het komt met bakken de lucht uit. In thuiswedstrijden van vorig seizoen waar beide teams scoorden vielen in 9 wedstrijden 50 doelpunten (gemiddelde van 5.56 doelpunten per wedstrijd)! In wedstrijden waarbij één van de twee teams niet scoorde was dit aanzienlijk minder. Grote kans dat dit dus of een saaie 0-0 wordt of dat er straks 6-2 op de borden staat. Zwolle wil na twee wedstrijden, met vooral schoten van afstand, bewijzen dat ze wel kunnen scoren dus wij gaan voor de “6-2 optie”.

Over / Under

Het verwachtte aantal doelpunten in deze wedstrijd ligt op 2.89, maar het gemiddelde van Over 2.5 ligt dit seizoen maar op 39%. Wij raden de Under nooit aan, maar in dit geval zouden er zomaar twee of minder keer gescoord kunnen worden en de quotering ligt op 2.15 op dit moment. Corners zouden we in deze wedstrijd bij weg blijven omdat het vooral bij PEC Zwolle heel wisselvallig is. Maar jullie zijn hier natuurlijk voor de schoffelbetjes, want Zwolle kan er wat van dit seizoen hoor. In de wedstrijd tegen Feyenoord waren er “slechts” 4 kaarten, maar tegen AZ werden er welgeteld 11 kaarten gegeven. Maar ook Sparta kan er wat van, want die zien gemiddeld ook 6.5 kaarten in hun wedstrijden. Nou is Thomas Lam er een tijdje niet bij, maar Bram van Polen en Dean Huiberts nog wel en dus lijkt de Over 3.5 cards bijna #gratisgeld.

Ben je benieuwd naar de andere wedstrijden vandaag? Check dan de Zaterdag Eredivisie Podcast van FC Betting met Mike en Neal.

Foto: Rico Brouwer/Soccrates