FC Betting: Vroege Vrijdag Bets! Eredivisie Speelronde 3 met FC Twente – FC Groningen

25 september 2020 - 17:14

Speelronde drie is speciaal voor de trainer van FC Twente, Ron Jans. Zoals hij in De Stentor zei: “Mijn voetbal-DNA bestaat voor 50 procent uit PEC Zwolle en 50 procent uit FC Groningen”. Vandaag is de eerste ontmoeting met zijn voetbal-DNA als FC Groningen op bezoek komt in Enschede. Voor FC Groningen trainer Danny Buijs is het ook een interessant weerzien, want het was Ron Jans die de Dordtenaar aanstelde als hoofdtrainer. Maar zoals altijd gezegd wordt, de spelers moeten het doen, dus laten we gaan kijken wat er te verwachten valt tussen de lijnen.

1X2

We hebben het er al veel over gehad, maar wij willen Robben zien. De datamodellen ook, want die zien FC Groningen nog steeds als sterker dan FC Twente. De feiten zijn echter dat FC Twente goed aan het seizoen begonnen is met vier punten uit 2 wedstrijden. Groningen won vorige week tegen ADO Den Haag, maar tegen PSV waren ze compleet kansloos. Verder ga je veel statistieken zien dit weekend zoals “Groningen verloor in 2016 voor het laatst in Enschede” of “Twente de laatste vier wedstrijden tegen Groningen ongeslagen” of “Twente veel sterker in onderlinge wedstrijden”. Alle uitspraken zijn technisch gezien correct, maar geen van deze uitspraken gaat helpen om hier de juiste bet te kiezen. Wij konden ook geen value bets vinden, dus ons advies zou zijn om je gevoel hier te volgen als je toch een weddenschap wil zetten.

Both teams to score (#TeamBTTS)

In de helft van de wedstrijden van deze twee ploegen dit seizoen scoorden beide ploegen. Twente hield Fortuna Sittard tot 0.1 xG en Groningen hield ADO Den Haag tot 0.4 xG, dus defensief kunnen beide ploegen er wat van. De xG voor deze wedstrijd staan op 1,18 voor Twente en 0,90 voor FC Groningen, wat best laag is voor de Eredivisie. De BTTS No staat hier op 1.86, dus als je de datamodellen vertrouwt, is dat je veilige keuze voor deze wedstrijd.

Over/Under

De xGs voor deze wedstrijd komt zoals hierboven gezegd uit op 2,08 (1,18 + 0,90), en dat is terug te zien in de quotering. De quotering voor Over 2.5 doelpunten ligt op 2.14 en over 3.5 zelfs op 4.10! In de Eredivisie kan alles, dus voor de risico-vriendelijke mensen onder ons is dit je wedstrijd om het maar eens te proberen. De value bet zit mogelijk in de corners, want het verwachtte aantal corners voor deze wedstrijd wordt door Footystats gegeven als 15, dit terwijl de quotering voor Over 9.5 op 1.87 ligt. Dat lijkt op gratis geld en dus gingen wij op zoek naar de reden voor dit verschil. Gemiddeld winnen de twee ploegen 7.5 corners per wedstrijd, alleen krijgen ze weinig tegen (2.5). Het is nog vroeg in het seizoen dus neem deze statistieken met een korreltje zout, want de deviatie is groot en dus is het lastig om te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Foto: Peter Lous / Soccrates Images