Late Zaterdag Bets! Eredivisie Speelronde 2: Fortuna Sittard – SC Heerenveen

19 september 2020 - 12:00

Laat op de zaterdagavond komen Fortuna Sittard en Heerenveen nog in actie als supporters van AZ en Zwolle hun alcoholische roes al aan het uitslapen zijn. Daarom kijken we er nu alvast naar zodat we rest van de middag alle actie kunnen volgen!

Heerenveen verraste vorige week de haters door met 2-0 van WIllem II te winnen, terwijl Fortuna Sittard met 2-0 verloor in Twente. Fortuna zet daarmee een reeks door van niet gewonnen wedstrijden die terug gaat naar zondag 2 februari 2020 toen er van, je raadt het, Heerenveen werd gewonnen op een koude zondag middag.

1X2
In de uitzending van vorige week werd er door Neal al gezegd dat Fortuna Sittard onderschat wordt. Michael was het er hier niet mee eens en bookies zijn blijkbaar ook #TeamMike, want de quotering voor een uitoverwinning van Heerenveen staat heel laag. Maar een echt fundament voor die quotering is er niet, want zelfs datamodellen die aangeven dat Fortuna een favoriet is voor directe degradatie geven Fortuna een kans van rond de 36% om vanavond te winnen, iets wat vrijwel gelijk is aan de kans van Heerenveen (37%). De value bet als je hem aandurft (en je het aan kan dat je dan #TeamNeal bent) is dus Fortuna to win of de 1X. Maar Heerenveen liet vorige week zien dat ze niet te onderschatten zijn, dus een zekerheidje is het zeker niet.

#TeamBTTS
Beide teams hebben een xG van boven de 1.35. Geen uitzonderlijke getallen, maar toch is de BTTS quotering maar rond de 1.5. Als je dus een risico wil nemen zou de bet No BTTS een optie zijn vandaag.

Over / Under
De xG voor deze wedstrijd staat op 2,79. Dat terwijl de quotering voor Over 2.5 Goals op rond de 1.60 staat en vorige week beide teams niet verder kwamen dan 2 doelpunten in de wedstrijd. Under 2.5 Goals spelen raden wij nooit aan, en dus is het advies om deze week bij deze bet weg te blijven. Ook de corners staan hoog met de Over / Under op 10.5. Als je dus een van de Over / Unders wil spelen dat zou het advies zijn om dat te doen op de kaarten, want Over 3.5 Cards heeft een redelijke quotering. Het gemiddelde van de Eredivisie ligt op 4.11 kaarten per wedstrijd en Heerenveen pakte er vorige week 2 tegen Willem II.


Benieuwd naar de vooruitblik op AZ – PEC Zwolle, Vitesse – Sparta en PSV – Emmen? Neal en Michael bekijken ze in de Eredivisie uitzending van vandaag!

Foto: Etienne Zegers/Soccrates