Vroege Vrijdag Bets! Eredivisie Speelronde 2: VVV – FC Utrecht

18 september 2020 - 18:30
Georgios Giakoumakis of VVV Venlo celebrates 2-2

Foto: Soccrates Images

De koploper in de Eredivisie (VVV Venlo voor de mensen die niet recentelijk op pagina 819 hebben gekeken) krijgt vanavond bezoek van een FC Utrecht dat in de Eredivisie nog geen wedstrijd gespeeld heeft. VVV lijkt een compleet fitte selectie te hebben, alleen Danny Post heeft niet vol meegetraind deze week. FC Utrecht mist in ieder geval Willem Janssen en Moussa Sylla, maar mogelijk is ook spits Adrian Dalmau er niet bij in Venlo.

1X2

VVV heeft aan een gelijkspel genoeg om nog een extra dag bovenaan de Eredivisie te blijven, en de kans daarop is best redelijk met een kans van 32% op winst voor VVV, 27% kans op een gelijkspel en de kans op een volle winst van FC Utrecht staat op 41%. De value bet is dus winst VVV of een 1X voor mensen die dat aan durven.

Both teams to score (#TeamBTTS)

Vorige week was het in Emmen een schiettent met uiteindelijk acht doelpunten in totaal en drie doelpunten per ploeg. Een #TeamBTTS zit er dus wel in vanavond. Zeker als het aan Georgios Giakoumakis ligt, want de nieuwe aankoop van VVV Venlo scoorde een hattrick in die wedstrijd tegen Emmen. Interessant om te zien is wel dat de xG van FC Emmen een stuk lager lag (0,9), maar van FC Utrecht zou je toch wel verwachten dat zij in Venlo weten te scoren.

Over/Under

Zo gek als vorige week zal het niet worden, maar je ziet het resultaat van vorige week wel terug in de quoteringen, want zowel de Over 2.5 doelpunten en #TeamBTTS hebben vrij lage quoteringen. Bij de corners is FC Utrecht wel de grote favoriet waarbij de Over / Under op ongeveer 5,5 corners ligt. De scheidsrechter van de avond is Rob Dieperink, en hoewel het een kleine sample size is zou het interessant kunnen zijn om op een penalty te wedden gezien hij in 3 van de afgelopen 5 wedstrijden een penalty gaf.

Benieuwd naar de andere Eredivisie wedstrijden? Check dan de podcasts dit weekend! Maar hier alvast de voorbereiding op de Premier League van dit weekend.