4 minuten

Cristiano Ronaldo is de eerste mens met 200 miljoen volgers op Instagram. Voor iedereen die nu bijdehand gaat doen: ja, er is een niet-mens met meer volgers. De Insta van Insta. Zo, nu jij weer. Maar goed, 200 miljoen dus. Om je een idee te geven hoeveel dat precies is: twee keer 100 miljoen. Juist. Daarmee is hij veruit de populairste voetballer on the gram en de captain van dit allesbehalve onnavolgbare Instagram-team.

Door: Sander van den Berg – 30 april

We keken per positie wat de meest gevolgde speler is. Alleen actieve spelers zijn meegenomen.

Doelman: Iker Casillas (15.9 miljoen volgers)

Op doel staat good old San Iker, maar Ter Stegen (10.7 miljoen volgers) staat al klaar met de handschoenen aan. Maar goed, officieel is Casillas dus nog helemaal niet gestopt. Ondanks dat de Spanjaard sinds zijn hartinfarct in mei 2019 geen wedstrijd meer heeft gekeept, staat er nog geen definitieve punt achter zijn carrière. Iker’s plannen voor komend seizoen lijken wel duidelijk: hij zou de strijd aan willen gaan met Luis Rubiales om het presidentschap van de Spaanse voetbalbond. Wij melden je nu datVI meldt dat verschillende Spaanse media dit melden.

Rechtsback: Juan Cuadrado (7.9 miljoen volgers)

Wil je volgers binnenharken op Instagram, wordt dan geen rechtsback. Geen enkele positie is zo impopulair. De populairste is verrassend genoeg het Colombiaanse loopwonder op rechts: Cuadrado. Misschien denk je nu heel betweterig ‘ja maar Dani Alves dan, hij heeft er ruim 30 miljoen’. Klopt, maar daarop zeggen wij nóg betweteriger dat Dani Alves lekker op het middenveld staat te ballen sinds hij voor São Paulo speelt. Atletí-legend Juanfran neemt de rechts achterin honneurs waar bij de Braziliaanse topclub.

Rechter centrale verdediger: David Luiz (19.3 miljoen volgers)

Geen Pique, Van Dijk of Beugelsdijk, maar deze Braziliaanse krullenbol is de op één na meest populaire verdediger. Al zullen er ongetwijfeld een stuk minder Chelsea-fans tussenzitten sinds zijn overstap naar Arsenal. Tenminste, als je afgaat op de waanzinnig negatieve recensies die zij dropten op de Google Reviews-pagina van zijn restaurant Babbo in Londen. Twee pareltjes:

Desalniettemin staat hij toch maar mooi in dit team. Chapeau!

Linker centrale verdediger: Sergio Ramos (37.2 miljoen volgers)

Sergio Ramos is verreweg de meest populaire verdediger op Instagram en in het kaartenboekje van het Spaanse scheidsrechter corps. Als je naar onderstaande post kijkt zie je meteen waar hij zoveel volgers heeft: wát een leuke haarband! Wat een mode icoon! En wat ontzettend sympathiek dat Ramos een schilderij (?) van zichzelf heeft hangen.

Omdat Ramos het blijkbaar hartstikke fijn vindt om naar zichzelf te kijken, laten we nog eens kort kijken naar een bepaalde scène uit zijn documentaire.

Linksback: Mitchell Dijks (0.11 miljoen volgers)

Marcelo van Real Madrid doet het aardig hoor met z’n 43 miljoen volgers, maar de Braziliaan zal zelf toch ook wel snappen dat we niet om Mitta heen kunnen? De Nederlander speelt het internet met regelmaat uit en op links is hij de drijvende kracht achter de creativiteit van dit team.

Rechtermiddenvelder: Paul Pogba (39.3 miljoen volgers)

Ja hoor, daar is ‘ie dan! Paulus! Bij United is deze chef nergens te bekennen, maar dat wordt nu helemaal duidelijk. Hij heeft gewoon zijn plekje gevonden in ons Insta-team. Volg Pogba vooral als je wil weten hoe vaak een mens van kapsel kan veranderen.

Centrale middenvelder: James Rodríguez (44.9 miljoen volgers)

Fun fact: een bizarre, knotsgekke goal tegen Uruguay op een WK in Brazilië staat garant voor zo’n 44 miljoen Instagram-volgers. En daarom staat deze Colombiaan keurig op ons middenveld. Een Kevin de Bruyne komt niet eens in de buurt met z’n 10 miljoen. Toni Kroos? 23 miljoen.

View this post on Instagram

Nuevo look 😉 qué les parece? 😁

A post shared by James Rodríguez (@jamesrodriguez10) on

Linkermiddenvelder: Andrés Iniesta (33.2 miljoen volgers)

Het middenveld wordt gecomplementeerd door deze oude maestro. Hoe sprankelend zijn spel ook was, zo intens saai is zijn feed. Deze post hieronder is wat dat betreft het hoogtepunt.

View this post on Instagram

❄️🥶

A post shared by Andres Iniesta (@andresiniesta8) on

Rechtsbuiten: Lionel Messi (142 miljoen volgers)

In de aanval komen we de grote kanonnen tegen. Allereerst Lionel Messi. Via zijn Insta kom je er pas echt achter wat voor mens hij eigenlijk is: een ontzettend kneuterig familiemens. Je moet er niet gek van opkijken als je ‘s werelds meest succesvolle voetballer opeens weer in Spider-Man pyjama voorbij ziet komen in je feed.

Spits: Cristiano Ronaldo (203 miljoen volgers)

Onze aanvoerder, het boegbeeld van dit team en de man die het meest blij is met zijn vele volgers. 200 miljoen volgers op Instagram, wat vangt dat eigenlijk? Volgens onderzoeksbureau Hopper is Cristiano Ronaldo per betaalde post omgerekend 881.603 euro waard. Dit bedrag is ook nog eens gebaseerd op zijn profiel in 2019, dus dat loopt ook nog eens op. Zie hier de reden waarom de Portugees onder andere reclame maakt voor producten tegen haarverlies.

Linksbuiten: Neymar (133 miljoen volgers)

Volgens velen de beste voetballer na Messi en Ronaldo en als je kijkt naar zijn aantal volgers klopt dit. Als je Neymar volgt valt er met regelmaat een keurig vakantiekiekje of post rondom zijn wedstrijden op je tijdlijn, geheel in lijn met de Braziliaan zelf.

Welke doelman heeft de meeste volgers op Instagram? Het had zomaar een vraag kunnen zijn in onze dagelijkse quiz. Gisteren mochten wederom drie grote spelers hun gang gaan en jongens, het wordt steeds spannender. Dus vergroot je kennis, vergroot je plezier, vergoot de video hieronder.