1 minuut

In de afsluitende wedstrijd van speelronde 29 van de Bundesliga staat nummer elf FC Köln tegenover de huidige nummer vijf van de ranglijst, RB Leipzig. Een gelijkspel is genoeg om aan het eind van de avond weer derde te staan, en zo goede zaken te doen in de strijd om een Champions League-ticket. #FCBetting helpt je op weg!

De door @FCBetting uitgezochte statistieken voor FC Köln – RB Leipzig

1X2
Leipzig is vanavond favoriet, al lijkt de quotering een beetje overdreven (1.50), gezien Leipzig slechts één van de laatste vijf wedstrijden wist te winnen. Met 1.50 zou Leipzig minimaal 66% kans moeten hebben om te winnen en zelfs bij de meest gunstige datamodellen krijgen ze dat niet. Met 2.40 is de quotering voor een 1X dus een stuk beter op basis van de data.

Both Teams to Score (BTTS)
Ook de BTTS staat op 1.50, en dat terwijl er gemiddeld bij deze ploegen een BTTS percentage van 62% uit komt rollen, niet hoog genoeg om een 1.5 te verantwoorden. Het is trouwens ook niet zo dat Leipzig niet scoort, maar in de afgelopen vijf wedstrijden kregen ze geen doelpunt tegen in uitwedstrijden. Zou het dan zijn dat sinds de herstart de BTTS vaker voorkomt? Nee, want uit de afgelopen 17 wedstrijden kwam BTTS slechts negen keer voor. De quotering voor niet-BTTS staat rond de 2.50, dus denk je dat een van de ploegen de nul houdt, doe er dan je voordeel mee.

Over / Under
Met een gemiddelde van 3.49 doelpunten per wedstrijd is de over 3.5 hier een lastige, dus wij opteren hier voor een hoger risico. Denk je dat het een saaie wedstrijd wordt, ga dan voor minder van 2.5 (2.95) of als je denkt dat de doelpunten veelal zullen vallen, ga dan voor de meer dan 4.5 (3.10).