2 minuten

De voetballers komen bijna weer uit hun zomerslaap, een nieuw seizoen staat namelijk voor de deur! Dit weekend start de Eredivisie, de buitenlandse competities beginnen bijna of zijn al begonnen en ook de Jupiler League begint volgende week alweer. Dit is ook voor FC Afkicken het startsignaal voor een prachtig nieuw voetbaljaar. Na een zomer lang de Nederlandse vrouwen te hebben gevolgd tijdens WEURO 2017, is er nu weer volop aandacht voor het mannenvoetbal. Dit gaan we doen zoals je dat van ons gewend bent. Kennis van zaken, contact met voetballers en een andere kijk op voetbal voeren bij ons de boventoon.
Naast de shows die we het afgelopen jaar al hadden, breiden we onze programmering uit met toffe nieuwe programma’s! Ook zijn er wat wijzigingen binnen de bestaande programma’s. Een overzicht:

FC AFKICKEN LIVE
Elke zondagavond van 20 tot 21 uur wordt onder leiding van presentator Neal Petersen druk gediscussieerd over het Eredivisie-weekend. Sidekicks Jean-Paul Rison en Yordi Yamali schuiven beurtelings aan en ook bekende namen als Kees Kwakman, Simon Cziommer en verschillende toonaangevende journalisten komen regelmatig voorbij. Daarnaast skypen we met voetballers die opvielen in het weekend en behandelen we uiteraard veel kijkersvragen!

FC BUITENLAND
Vaste gezichten Jean-Paul Rison en Yordi Yamali blikken op eigen wijze terug en vooruit op de zes grootste competities van Europa. Gaat AC Milan weer meedoen om de titel in Italië? Maakt promovendus Brighton and Hove Albion überhaupt een kans om een jaar in de Premier League te overleven? Yordi en Jean-Paul behandelen in de reguliere maandagshow de Premier League, La Liga, de Bundesliga, de Serie A, de Ligue 1 en de Turkse Superlig. Hierin wordt geskypt met journalisten, Nederlandse voetballers in het buitenland en nog veel meer. En, nog leuker, vanaf dit seizoen hebben we beschikking over wedstrijdbeelden van de Serie A!

Elke woensdag houden de mannen een uitgebreide Q&A. Waar de kijkersvragen eerder werden behandeld in de reguliere maandagshow, worden deze nu uitgebreid behandeld op woensdag. Ben je benieuwd naar het verleden van de rechtsback van Las Palmas, vraag het. Het opvallende verhaal rondom de linksbuiten van Hertha BSC, de mannen vertellen het. Kortom, dit nieuwe programma is er voor elke kijker!

JUPILER LEAGUE WEEK OVERZICHT

De man van de Jupiler League, Lars van Velsum, behandelt op zijn manier de naar eigen zeggen ‘mooiste competitie van Europa’. Gesprekken met spelers, 5 shot challenges en nieuws uit elke supportersgroep; Lars verzamelt het voor je. Daarnaast hebben we sinds dit seizoen beschikking over beelden van de Jupiler League. De mooie goal van Cambuur gemist? Kijk ‘m bij ons terug, mét commentaar van Lars! Het #JLWO check je vanaf volgende week elke dinsdag op ons YouTube-kanaal.

VRIJDAGMIDDAGBORREL
De Vrijmibo blijven we uiteraard gewoon op vrijdag houden. Elke week lullen we zoals jullie van ons gewend zijn, met gasten vanuit alle hoeken van Nederland urenlang over voetbal. Fervent Twitteraars, journalisten, muzikanten, schrijvers en veel meer grote voetbalfans zijn van harte welkom om te praten over de mooiste bijzaak in het leven. De Vrijdagmiddagborrel start elke vrijdagmiddag om 16:30, dus zet het bier koud, gooi de bitterballen in het vet en mis het niet!

PODCASTEN MET PETERSEN
Ook is er wekelijks een Podcasten met Petersen, waarin Neal met commentator Mark van Rijswijk al het nieuws uit de voetbalwereld bespreekt. Ook zal er dit jaar regelmatig een podcast zijn met andere mensen uit de voetbalwereld, waaronder diverse Eredivisietrainers. Daarnaast neemt Yordi Yamali vanaf september een wekelijkse Ajax-podcast op met VI-journalist Freek Jansen!

MANY MORE TO COME
En naast dit alles hebben we nog veel meer ideeën. Deze zijn nog niet allemaal definitief, maar de ambitie om nog meer shows te gaan maken is er zeker. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld rondom ons vrouwenvoetbalprogramma VV Kicks. Check vooral onze social media kanalen daarvoor:

www.facebook.com/fcafkicken
www.instagram.com/fcafkicken
www.twitter.com/fcafkicken

OVERIG
Daarnaast maken we natuurlijk veel en veel meer videocontent. Gedurende het jaar zullen er regelmatig interviews, losse items en previews te vinden zijn op ons Youtube-kanaal. Abboneer je om niks te missen → https://www.youtube.com/channel/UCSLrWHz1jExjoTPUntmTwJg