1 minuut

Net als vorig seizoen is SC Cambuur de eerste Jupiler Leagueclub die haar trainer ontslaat. Na de degradatie in 2016 is het onrustig in Leeuwarden. Dat kunnen Rob Maas en Marinus Dijkhuizen bevestigen. Beide wisten zij de kerst niet te halen.

Een man, die zo blijkt uit de resultaten van vorig seizoen, wel voor rust in de Friese hoofdstad kan zorgen is Sipke Hulshoff. De in Leeuwarden geboren trainer die zelf nooit één wedstrijd in het betaalde voetbal speelde, keerde vorig seizoen het tij voor de Friezen. Na een slechte eerste periode, 11 punten uit 9 wedstrijden nam hij het roer over van Rob Maas.

Onder leiding van Hulshoff begonnen de Herten weer goed te voetballen. Beetje bij beetje boekten ze terreinwinst op de ranglijst. Dit blijkt wel uit de periodestanden. In de tweede periode eindigden ze 6e. Gevolgd door een 4e plaats in de derde periode. In de vierde periode wist de club zich zelfs voor het eerst sinds 2001 weer te kronen tot periodekampioen. Cambuur sloot het seizoen af op een derde plek achter kampioen VVV en Jong Ajax.

Naast het succes in de competitie, liepen de Friezen op een haar na de bekerfinale mis. In de halve finale kwamen ze tegen AZ één penalty tekort voor een historische finaleplaats.

In de play-offs werden de Friezen door velen als promotiekandidaat nummer 1 gezien. Helaas eindigde het seizoenstoetje, voor iedereen die Cambuur een warm hart toedraagt in een deceptie. In de tweede ronde werden ze uitgeschakeld door MVV Maastricht.

Hoewel promotie uitbleef, zullen ze in Leeuwarden toch goed terugkijken op de periode onder Sipke Hulshoff. De ploeg speelde aanvallend en attractief voetbal en de fans genoten van hun ploeg.

Nu, iets meer dan een jaar na zijn vorige aanstelling als interim-coach, staat Hulshoff vanavond weer aan het roer bij Cambuur. Hoewel bijna iedereen in Leeuwarden en omstreken weer hoopt op eenzelfde scenario als vorig seizoen, is het de vraag of Sipke Hulshoff weer in staat is om de club weer terug naar de top te leiden.

Gaat het Hulshoff lukken om net als vorig seizoen op magische wijze het team weer aan het voetballen te krijgen? Vanavond is zijn eerste opdracht om thuis af te rekenen met het verrassend goed presterende Telstar.