1 minuut

Sander Jonkman en Willem Haak zijn gek op het Italiaanse voetbal en allebei verliefd op een club uit Milaan. De een Milanista, de ander Interista. De komende tijd schrijven ze elkaar brieven over hun grote liefdes. Sander keek naar de broodnodige zege van Milan op Sassuolo en spotte met de klantenbinding van Inter…

Buongiorno Willem,

Vincenzo Montella mag nog even blijven. Dat is de conclusie na Sassuolo-uit (0-2). Voorheen een angstgegner voor Milan, daar kan Massimiliano Allegri over meepraten, maar de laatste drie ontmoetingen goed voor drie punten. Het was zondagavond zeker niet sprankelend, maar dat maakt in deze fase weinig uit. Wel grappig: Milan heeft afgelopen zomer ruim 200 miljoen euro uitgegeven. Maar de beste speler was al die tijd al in huis, namelijk Suso. Ook nu weer verantwoordelijk voor een prachtig doelpunt, de 0-2.

Het geduld met spits Nikola Kalinic begint een beetje op te raken. Hij werkt hard, en dat zal ook de reden zijn waarom Montella krampachtig aan hem vasthoudt. Maar Kalinic heeft zoveel kansen nodig. Geef mij maar André Silva, ondanks dat we zijn Porto-vorm nog niet hebben gezien. Silva heeft in z’n teen meer talent dan Kalinic in z’n hele lichaam.


Met 11 punten achterstand op Inter is het beter om te zwijgen. Dat weet ik. Maar jullie hebben niet echt aan klantenbinding gedaan, Willem. Zitten er om zondag 12:30 uur 70.000 mensen in San Siro, speel je 1-1 tegen Torino… Haha! Wel weer genoten van superspits Mauro Icardi. Hij scoorde niet, maar hoe hij achteloos dat balletje opzij legde voor Eder die de gelijkmaker binnen kon schieten. Heerlijk! Volgens mij is dat ook het grootste verschil tussen Inter en Milan op dit moment. Maar ook tussen Milan en Lazio, Roma en misschien Juventus. De spits. Zij hebben Icardi, Immobile, Dzeko en Higuain. Wij hebben Kalinic (en Montella).

En dat verschil is terug te zien in de stand van de Serie A. Bovenin is het spannend, maar het is moeilijk om daar van te genieten als Milan weer een straatlengte achterstaat. Bovendien is Juventus hard op weg om de verhoudingen weer recht te zetten. De Oude Dame is koploper Napoli op één punt genaderd. Het zal toch niet hé… Milan volgt het allemaal op gepaste afstand. Er wordt gedroomd over het winnen van de Europa League als snelste weg naar de Champions League. Maar ook deze droom lijkt mij, gezien de zij-instroom van het miljoenenbal, bedrog.

Ciao,

Sander