1 minuut

Vanavond treffen met FC Den Bosch en Fortuna Sittard de nummers 5 en 2 van de ranglijst elkaar. De goede prestaties van Fortuna Sittard worden veelal in het zonnetje gezet, maar de huidige vijfde plaats van de Bosschenaren mag ook zeker niet als vanzelfsprekend worden gezien.

Tekst door: Thomas van der Veen

De man die zich met Fortuna voor het eerst sinds 2014 weer lijkt te gaan plaatsen voor de play-offs is Sunday Oliseh. Vanavond staat hij tegenover de man die tijdens de laatste nacompetitiewedstrijden van Fortuna aan het roer stond, Wil Boessen.

De in Sittard geboren oefenmeester lijkt dit seizoen met Den Bosch hetzelfde te gaan doen als wat hij in 2013 en 2014 in Sittard deed, namelijk zich voor het eerst sinds lange tijd plaatsen voor de play-offs. De laatste keer dat de Blue-White Dragons zich voor het seizoenstoetje wisten te kwalificeren was in 2014. Het was Ruud Kaiser die de club uit Den Bosch toen naar de 4e plek wist te leiden.

Sindsdien waren de resultaten in Den Bosch op zijn zachtst gezegd mager. Met achtereenvolgens een 16e, 17e en 14e plek, is men in Den Bosch wel weer toe aan een seizoen waarin de play-offs wel gehaald gaan worden. Sterker nog, na de degradatie in 2005 is het de club slechts twee keer gelukt om hoger te eindigen dan de huidige 5e plek.

Maar dit seizoen gaat het goed in Brabant, met nieuwelingen als Sven Blummel, Danny Verbeek en Dennis Kaars draait het team goed. De aanstelling van Boessen heeft voor de Bosschenaren goed uitgepakt. De trainer die tot nu toe met al zijn Jupiler Leagueclubs de play-offs wist te halen, lijkt dit kunstje nu opnieuw te flikken met FC Den Bosch.

Aan de vooravond van het duel tegen Fortuna Sittard is de Bossche formatie al elf wedstrijden ongeslagen. Boessen gaf gisteren al aan vuurwerk van zijn ploeg te verwachten dus Oliseh kan zijn mannen gaan voorbereiden op een heet avondje Den Bosch.

Dat het vanavond spannend gaat worden in ‘De Vliert’ is iets dat vast lijkt te staan. De hoogtepunten van het duel tussen de twee de twee clubs die het best in vorm zijn, zie je dinsdag in een nieuw Jupiler League Weekoverzicht.