1 minuut

Younes scoort eindelijk! En dat is ‘m gegund.

Zelden zag ik een voetballer aan het werk die zo de gunfactor heeft als Ajacied Amin Younes. Nu ben ik hier niet helemaal objectief: Younes speelt voor mijn favoriete club en is een meer dan sympathieke jongen. Twee keer kwam hij langs in ons keldertje en zodoende wordt de haringhapper tot vriend van de show gerekend.

Dit seizoen heeft de linksbuiten van Ajax de vorm nog niet bepaald te pakken. Waar hij vorig jaar vaak belangrijk was met goals en assists, wist Younes het doel dit jaar nog niet te vinden. Vaak had hij pech, raakte hij paal of lat of zag hij zijn inzet net over of naast gaan.

Niets leek meer te lukken, alles wat Younes aanraakte veranderde in losse flodders. Op het azijnparadijs dat Twitter is, werd de Ajacied dan ook al snel met de grond gelijk gemaakt. De Twitteraars leken helemaal klaar te zijn met de ‘Libanese lilliputter’ en de ‘Duitse dribbeldwerg’.

In de kroeg waar ik gisteren Ajax zat te kijken, nam ik het tegenovergestelde waar: een zucht van medeleven ging door het café toen Younes voor de zoveelste keer de lat raakte. De last op de schouders van Younes werd zichtbaar steeds zwaarder. Iedereen had het met hem te doen. Medeleven is misschien wel het ergste wat een voetballer kan overkomen, maar iedereen gunde hem zó zijn goaltje. Toen Younes na 46 doelpogingen dan eindelijk raak trof, was de opluchting duidelijk te zien op zijn gezicht. Maar ook bij iedere cafébezoeker was de opluchting groot. Hopelijk heeft-ie de smaak nu te pakken, het is ‘m gegund.