2 minuten

Elke week stellen Neal (Eredivisie), Lars (Jupiler League) en Jean-Paul & Yordi (Buitenlandse competities) het FC Afkicken Team van de Week samen. We spelen in een klassieke 4-3-3, met de punt naar voren. Met deze week een cheatspits, een piepjonge verdediger en een trainer van een stuntploeg.ย 

Keeper: Benjamin van Leer, Roda JC (Lars)
Het leek er helemaal op dat Helmond Sport Roda JC het knap lastig zou maken op weg naar de finale van de play-offs. In het Parkstad Limburg stadion was Helmond beter maar Benjamin van Leer zorgde onder andere door een penalty te stoppen dat dat leed Roda bespaard bleef. Gyliano van Velzen zorgde uiteindelijk voor de late gelijkmaker waardoor Roda de finale gaat spelen tegen MVV uit Maastricht.

Rechtsback: Paul Verhaegh, FC Augsburg (Yordi)
Weer in de Bundesliga gebleven, speelde een puike laatste wedstrijd van het seizoen. Onder zijn aanvoering hielden ze knap de 0 bij sensatie Hoffenheim.

Rechter centrale verdediger: Syam Ben Youssef, Caen (Yordi)
Je veilig moeten spelen uit bij PSG, het zal je gevraagd worden. Het was voor de Tunesische aanvoerder geen probleem, nam de ploeg bij de hand en hield de ploeg op het hoogste niveau.

Linker centrale verdediger: Kik Pierie, sc Heerenveen (Neal)
De tweede seizoenshelft van SC Heerenveen was een kwelling voor de fans. Gelukkig bood Kik Pierie vertrouwen in het laatste duel van dit seizoen hoop voor de toekomst. Lef en voetballend vermogen op het veld, nuchter als een echte Fries voor de camera. En dat voor een 16-jarige centrale verdediger die afgelopen augustus nog jeugdspeler van de maand werd.

Linksback: Maxwell, Paris Saint Germain (Jean-Paul)
De oeuvre-award gaat deze week naar Maxwell. De 35-jarige – maar nog altijd onvermoeibare – linksback nam na 5,5 jaar Parijs afscheid van Paris Saint-Germain en werd groots uitgezwaaid.

Centrale middenvelder: Yassin Ayoub, FC Utrecht (Neal)
De motor van FC Utrecht tijdens het tweekamp met SC Heerenveen. Brak in het thuisduel zijn neus (voor de vierde keer alweer), maar ook dat deerde hem niet. Onvermoeibaar en altijd op zoek naar de voetballende oplossing. Bezig aan zijn laatste wedstrijden voor de club uit de Domstad.

Aanvallende middenvelder: Alexandre Lacazette, Olympique Lyon (Jean-Paul)
Nam afscheid van zijn club en deed dat in stijl met 2 goals in de wedstrijd tegen Nice, die zijn Ligue 1-totaal op 100 goals brengen. Nu wacht Atlรฉtico Madrid.

Centrale middenvelder: Joris van Overeem, AZ (Neal)
Een gek seizoen voor Van Overeem. Was lang niet altijd zeker van een basisplaats maar heeft zich na de winterstop teruggeknokt. Met zowel goals als assists erg belangrijk voor AZ in de eerste ronde van de play-offs.

Rechtsbuiten: Luca Waldschmidt, HSV (Jean-Paul)
Viel in de 86e minuut in en maakte in de 88e minuut de 2-1 voor HSV tegen Wolfsburg, wat HSV in de Bundesliga houdt en Wolfsburg naar de degradatieplayoffs stuurt.

Spits: Harry Kane, Tottenham Hotspur (Yordi)
7 goals in 4 dagen tijd. Wat een cheatspits.

Linksbuiten: Cyriel Dessers, NAC Breda (Lars)
Ja, wat kunnen we zeggen van Cyriel Dessers.. Vriend van JLWO die deze week eigenhandig ervoor zorgde dat NAC naar de finale van de play-offs ging. Donderdag zeer belangrijke goal in de wedstrijd in Volendam, al dan niet met een flinke stank van hands. Hij ging door en maakte de goal gewoon en gelukkig voor hem telde ie. Zondag klaarde hij de klus door 2 maal te scoren en zodoende de finaleplek veilig te stellen. NAC an sich is geen bijzonder elftal maar met Dessers is het zeker niet kansloos tegen NEC.

Trainer: Ron Elsen, MVV Maastricht (Lars)
Cambuur werd vooraf als gedoodverfde winnaar van de play-offs gezien maar liep zich toch stuk op MVV. De ploeg van Ron Elsen zorgde ervoor dat Cambuur zowel uit als thuis niet in hun spel kwam waardoor de Maastrichtenaren door een late goal van Thomas Verheijdt doorgaan naar de finale van de play-offs.

 

Deze elf spelers + trainer leveren het volgende elftal op: